Новини
Суспільство

Безробітні Хмельниччини шукатимуть роботу по-новому


З 13 січня 2017 року буде встановлено зміни до Єдиної інформаційно-аналітичної системи Державної служби зайнятості, про це повідомив  Директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня у своєму інтерв’ю.

Інновації пов’язані із запровадженням електронної черги попереднього запису громадян для відвідування базових центрів зайнятості та з внесенням змін до розрахунку утримань з матеріальних виплат безробітних (сервіс «Електронна черга реєстрації безробітних» буде доступний на порталі Державної служби зайнятості).

Відвідавши «власний кабінет» (на сторінці веб-порталу) можна буде ознайомитися з семінарами, наданими послугами, планом своїх нарахувань. Роботодавці безпосередньо зможуть відкоригувати свою вакансію через Інтернет.

Метою реформування служби зайнятості є ефективність, швидкість і якість надання послуг, використання Інтернет-мережі в роботі з клієнтами. Зокрема, Служба використовує нові сучасні технології – відео-резюме, відео-презентація вакансії, он-лайн співбесіда, комунікація із безробітними через соціальні мережі. Крім того, більшість семінарів проводитимуться в онлайн-режимі (Skype, Facebook, Youtube).

Довідково:

У 2016 році в базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 21,2 тис. вакансій для укомплектування службою зайнятості. Станом на 1 січня 2017 року актуальними були 563 вакансії, на одну вакансію претендувало 28 безробітних. Середній розмір оплати праці становив 1959,8 грн. Завдяки співпраці з роботодавцями та сприяння служби зайнятості 89,0% вакансій було укомплектовано.

У 2016 році послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 44,2 тис. безробітних громадян.

За направленням центрів зайнятості отримали роботу 18,9 тис. осіб, з них 13,4 тис. зареєстрованих безробітних. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцям єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 491 безробітний, у тому числі 202 особи, які недостатньо конкурентноспроможні на ринку праці, та 289 осіб, які працевлаштовані на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

Брали участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру – 5,8 тис. безробітних; проходили професійне навчання5,2 тис. осіб.

У 2016 році базовими центрами зайнятості області видано ваучери для підвищення конкурентоспроможності 13 особам старше 45 років.

Станом на 1 січня 2017 року кількість зареєстрованих безробітних становила 15,8 тис.осіб, в тому числі 68 – з числа внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Серед безробітних 45,4% складали жінки, 33,0% – молодь віком до 35 років, майже кожен третій належав до осіб, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 56,2% зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями. Отримували допомогу по безробіттю 13,5 тис.осіб.

Джерело: Хмельницький обласний центр зайнятості

 

Автор: Тетяна Новак