Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому зявляться майданчики для брендованого виду спорту

У Хмельницькому в рамках комплексної програми реалізації молодіжної політики та розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2021 роки зявляться майданчики для кроссфіту. Таке рішення на позачерговій сесії ухвалили депутати Хмельницької міської ради.  Це одна з пропозицій, комісії з питань планування, бюджету, фінансів та децентралізації. Депутати не просто внесли додатковий рядок у програму, запропонували передбачити передбачити  розвиток кросфіту  в обласному центрі шляхом встановлення на кожному спортивному майданчику необхідних спортивних снарядів та   запланувати будівництво спеціалізованих майданчиків для заняття цим популярним брендованим видом спортуу. Відтак, в ході внесення  змін до головного кошторису на рік нинішній, а також в ході розробки кошторису на реалізацію комплексної цільової програми  у наступні роки ( реалізація програми  передбачена  до 2021 року) цей пункт отримає конкретне фінансування.

Проте зауважити, що цей вид спорту – брендований, а отже за використання назви та отримання ліцензії доведеться платити. Якщо ж спробувати оминути цей обовязковий етап , – можна нарватися на судові позови щодо порушення авторських прав. То ж виходить, що депутати міської ради чи то через поверхневе вивчення питання,  чи то зумисне  навязали платникам податків Хмельницького витрати з міської казни на користь конкретної приватної корпорації.

На сьогодні кроссфіт – один з модних видів спорту Хмельницького, який представлений ліцензованими тренерами у основних елітних спортклубах Хмельницького. Серед них, зокрема , Litium, СВ, Panda, Evolution.

 

На офіційному сайті  значиться що для того, аби  отримати ліцензію першого рівня  найближчим часом необхідно пройти навчання. При цьому далеко їхати не доведеться –  всього-навсього в Київ. Саме там відбудуться  14-15 січня  навчання, які є обовязковими для отримання ліцензії. Якщо ж не влаштовує Україна – наприкінці січня аналогічні курси відбудуться в Берліні (Німеччина). Зареєструватися можна на будь-які.

Для довідки: CrossFit, Inc. ліцензує спеціалізовані спортивні зали за щорічну плату, а також сертифікує тренерів. Крім стандартних дводенних курсів «1-го рівня» проводяться спеціалізовані семінари. Прицьому  – все має свою ціну.  https://uk.wikipedia.org/wiki/Кросфітhttps://www.crossfit.com

Автор: Тетяна Новак