Новини
Інфраструктура

Будівельники Хмельниччини відтепер мають дотримуватися нових норм проектування та теплоізоляції будинків

Всі, хто дотичний до будівельної сфери в Україні з нового року  зобовязані дотримуватися нових норм проектування та теплоізоляції будинків, які набули чинності.  Про це  повідомив сьогодні, 13 січня,  під час зустрічі  в Мінрегіоні із  представниками будівельного бізнесу та громадськістю  Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. За словами урядовця, оновлені канони базуються на європейських стандартах енергоефективності. То ж нині, якщо новобудова, або проект реконструкції старої будівлі  не відповідатиме цим нормам – його не прийматимуть в експлуатацію до тих пір, доки не будуть внесені усі корективи, відповідно до новел  відчизняного законодавства.

Серед обовязкових  опцій –   багатозонні лічильники обліку електричної енергії,   прилади обліку  та економії тепла, обовязковість всановлення приладів, які сприяють економії електроенергії, води, газу.

На зібранні також виступили з доповідями заступник Міністра Лев Парцхаладзе, директор ДП НДІБК Геннадій Фаренюк, експерт ЄБРР Сергій Масліченко. Будівельний бізнес Хмельниччини на зібранні був представлений  представниками Конфедерації будівельників України. Участь у зібранні взяли також представники Асоціації «Регіональне будівництво Хмельниччини».

Автор: Тетяна Новак