Новини
Дозвілля

Хмельничани – серед кращих фотомитців України

П’ятеро хмельницьких талановитих фотомитців з нагоди прийняття їх до Національної спілки фотохудожників України (НСФХУ) організували звітну фотовиставку в музеї-студії фотомистецтва.

Унікальними кадрами хмельницьких фотомитців, зробленими у рідному краї і по всьому світу, милувалися місто, країна та закордон. Вони вже не раз брали участь у конкурсах та виставках різних рівнів. 
Сергій Аніськов
народився 1974 року, має три вищі освіти. Позиціонує себе як фестивальний фотограф, знімає жанровий портрет у стріт-фотографії. Автор проектів “Хмельницький і хмельничани”, “Обличчя Індії”, “Сквоти”, “Психологічний портрет воїна АТО” (зберігається в університеті Фрейда (Відень, Австрія). Автор 12 персональних та учасник 30 колективних фотовиставок, координатор Хмельницького фотоклубу.
Олена Лаптєва — грумер. Фотографує домашніх улюбленців. Є активною учасницею життя Хмельницького фотоклубу, а також національних та міжнародних фотопленерів. Працює над арт-проектом “Двері”.
Сергій Зисько народився 1984 року, має вищу художню освіту, дизайнер ювелірних виробів. Його роботи друкувалися в журналі “Photographer”. У найближчих планах — персональні фотовиставки “Обличчя Майдану” та “Панорами моєї України”. Захоплюється велотуризмом, мандрівками.
Марина Шавріна-Школяр — має вищу освіту, професійний художник, педагог. Учасниця всеукраїнських та міжнародних фотовиставок, лауреатка Національного конкурсу абстрактної фотографії 2015 року. Працює у напрямках стріт- і тревел-фотографії. Автор листівок.
Юрій Савін народився 1961 року, громадський діяч. Голова та засновник камʼянець-подільського клубу “Погляд”, учасник міжнародних фотопленерів “Європейські зустрічі. Схід-Захід”. Провів 13 персональних виставок.
Роботи, які представили художники на звітній виставці, тематичні, виконані у різних техніках, але кожна — неповторна й глибокозмістовна.

Джерело: газета “Проскурів”

Автор: Тетяна Новак