Новини
Дозвілля

Сніг мете, Кам’янець колядує

Сьогодні, 13-го січня, відзначають Щедрий вечір. На майдані Відродження у Кам’янці-Подільському організували вертеп. Співали колядок й щедрівок, актори розігрували інсценізацію на моральну та вельми актуальну тему. Глядачів зібралося чимало, не зважаючи на те, що снігопад не вгамовувався ні на хвилинку. Як це було – бачили журналісти 20 хвилин.
Театр «ЛІНК» розіграв невеличку інтермедію, сюжет якої, до речі, трішки перегукується із «Різдвяною піснею у прозі» Чарлза Діккенса.
До звичайнісінького чоловіка, що заклопотаний буденністю та сірою рутиною, у Щедрий вечір навідуються Духи Різдва. Кожен із них показує, що час, який сьогодні витрачає людина на «пластмасове», віртуальне спілкування у мережі – чи не найгірший метод трати дорогоцінних хвилин. Адже, поки людина сидить і чатиться десь у електронних повідомленнях, вона може спокійно прийти до друзів у гості й поспілкуватися наживо.
Мораль інсценізації-мюзикла показує, що живе спілкування (а надто у свята, коли можен має проводити якомога більше часу разом із близькими), завжди буде набагато ціннішим від всіляких штампованих смайлів у повідомленні.
Театр «ЛІНК», залучившись творчістю місцевих колективів «Смотрич», «Гроно калинове», «Петридава» змусили кожного замислитися над справжніми цінностями людей:  раціональний розподіл часу, живе спілкування із близькими людьми.

Кам’янчани водили хороводи, грали в сучасні ігри, на зразок брумболу – спортивної командної гри з м’ячем і палицями на зразок мітел, брали участь у конкурсах. Після вертепу святкова коляда перейшла до центрального ринку. Тут учасники дійства маланкували і бажали всім злагоди та миру.

 

Автор: Тетяна Новак