Новини
Бізнес

Хмельниччина експортувала у минулому році товарів на 5,2 мільярда гривень

Серед країн, які купували товари, вироблені на Хмельниччині, перше місце посіла Польща. Вартість експортованої продукції до цієї сусідньої країни склала 1 мільярд 213 мільйонів гривень, що становить 23 відсотки від загальної кількості подільського експорту.
При цьому закупівлі товарів зросли вдвічі. Традиційно до Польщі  експортувались мед, кукурудза, санітарно-технічні вироби, чорниця лісова, соєві боби, провід з мідними жилами.
До топ-п‘ятірки експортних партнерів бізнесу Хмельниччини також увійшли Росія, Великобританія, Молдова та Нідерланди. Крива продажу товарів до цих країн коливається від 700 до 250 мільйонів гривень. Найбільшим попитом там користувались наші трансформатори, котли сталеві, санітарно-технічні вироби, лічильники подачі газу, цвяхи холодно штамповані, килимові вироби, деревина, цукор та сухе молоко.
Загалом вартість експортованих з Хмельницької області товарів склала 5,2 мільярда гривень, що на 11 відсотків більше ніж у попередньому році. За звітний період 2016 року Хмельницькою митницею ДФС було оформлено понад 13 тисяч  експортних декларацій, при цьому у 96 відсотках із застосуванням електронного формату обслуговування.

Джерело: сайт ДФС у Хмельницькій області

Автор: Тетяна Новак