Новини
Суспільство

Кращим студентам – персональну стипендію

Згідно із Положенням ДП «НАЕК «Енергоатом», її призначають кращим студентам із міст-супутників АЕС, які успішно навчаються в профільних вищих навчальних закладах держави. Серед провідних енергетичних вузів України Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут», Вінницький національний технічний університет», Національний університет «Львівська політехніка», Одеський національний університет.

За підсумками 2016 року чотирнадцять студентів із міста-супутника Хмельницької АЕС за успішне навчання отримували від енергокомпанії персональну стипендію у розмірі тисячу гривень на місяць. Переважна більшість стипендіатів – студенти НТУУ «КПІ» та «Львівської політехніки».

Енергоатом і Хмельницька АЕС дбають про кадри для атомної енергетики, укладаючи з майбутніми фахівцями тристоронні договори між відокремленим підрозділом, вузом і студентами про працевлаштування вже на стадії навчання на 3-5 курсах. Студенти провідних вузів України за спеціальностями «атомна енергетика», «технології теплоносіїв та поводження з радіоактивними відходами на атомних електростанціях», «електричні станції», «автоматизоване управління технологічними процесами», за умови успішного навчання, отримують додаткові стипендії від енергокомпанії.

За словами начальника відділу кадрів ВП ХАЕС Юрія Нагорного, 15 студентів нині здобувають профільну освіту за договорами. У 2016 році стільки ж випускників стали молодими спеціалістами на Хмельницькій АЕС.

Більше того, троє молодих спеціалістів, що проживали в регіоні розташування ХАЕС, отримали одноразову допомогу у розмірі посадового окладу або місячної тарифної ставки. За період 2014-2016 років трудовий колектив ХАЕС поповнили 34 молодих спеціалісти – випускники профільних вишів України.

Автор: Тетяна Новак