Новини
Суспільство

Мешканці Старокостянтинова спорядили в АТО автобус зі смаколиками до свята

Минулої п’ятниці в черговий раз у Старокостянтинові спорядили автобуса на АТО. Через те, що  «бойовий коник» втратив здоров’я на дорогах війни, поїздки з кінця осені були рідшими. Але зараз, завдяки небайдужості простих людей, авто відремонтоване, пофарбоване і готове до нових доріг.

Але і ця поїздка навряд би відбулася, якби не участь  постійних помічників. Пальне і генератор допомогли придбати Тарасюк В.П. з села  Верхняки, Галина Стасюк, Алла Яснюк.

Як і завжди, смачні страви зовсім по-домашньому зготував колектив ресторану «Фієста»  з кабанчика, якого виростили в господарстві «Династія» с.Йосипівки. Доставив м’ясо  в ресторан Футорний Юрій. Смакуватиме бійцям і квашена капуста, заквашена тут же  з капусти, яку привіз Білан В.І. А ще у ресторані приготували борщові заправи з овочів, якими постійно ділилися жителі Старокостянтинівського району. Квашені помідори від Антонюка В.І  також смакуватимуть до м’ясних страв, приготованими вправними руками  господинь з ресторану.

Вже традиційними в поїздках стали пиріжки від Галина Мельничук, бісквіти від Богдана Первак, рогалики від Раїси Подчашук, печиво від Сандрацької Тамари. Як і раніше у шпиталь, так і на передову поїхали яблука з саду Косюка В.Є. з села Миролюбне. Наталія Терещук вкотре забезпечила воїнів такою необхідною у бойових умовах кавою. 8 кг добірної кави в зернах, перемелених в кафе  Євгенія Сімоненка, зігріватимуть наших захисників на передовій.

Крім того, придбані коштом Коцюка В.В. ліхтарі і теплий одяг від Бондарчука Миколи Андрійовича згодяться бійцям на передовій. 42 пари шкарпеток зв’язала власноруч  Галина Татарчук.  Святкове привітання було біля кожної пари. Шкарпетки і впевненість у тому, що за них турбуються, грітимуть  воїнів.

За рахунок коштів Благодійний аукціон “Старокостянтинів небайдужий” придбано чай, разовий посуд, миючі засоби. Сім’ї Косюченків, Миропольських, Зімченко постійно допомагають нашим військовим.

Допомагають землякам в зоні АТО люди, які не проживають у Старокостянтинові, більше того, вони зараз не проживають і в Україні. Михайло Ваврищук  постійно фінансово допомагає нашим волонтерам у поїздках. От і цього разу 50 доларів, переданих Михайлом, потрачені на придбання необхідного бійцям.

Ось так прості, щирі і небайдужі люди уже вкотре демонструють підтримку воякам, які захищають Україну від ворогів.

Джерело: Старокостянтинів небайдужий

Автор: Тетяна Новак