Новини
Культура

«Body And Soul» – подарунок хмельницьким поціновувачам творчості Емі Уайнхауз

“Тіло та душу” відомої скандальної співачки Емілі Уайнхауз показали у Хмельницькому. У моно-тетарі «Кут» відбулася вистава «Body And Soul», де виконувалися пісні британської вокалістки та читали вірші про її життя. Для поціновувачів це стало унікальною можливістю знову оживити творчість Уайнхауз, яка померла від передозування більше п’яти років тому.

 

Пісні відомої британки заспівала вокалістка київського гурту «The Velvet Sun» Варвара Чайковська. Поціновувачі творчості Емі Уайнхауз попросили музикантів включити хіти британки і свій репертуар. Але з часом стало зрозуміло: ці пісні заслуговують окремого перфомансу.

Варвара Чайковська, вокалістака гурту «The Velvet Sun» , говорить, що ці пісні були дуже депресивними і не ув’язувалися із задуманою програмою. Музика 60-тих дуже сонячна і не співпадає з творчістю співачки.

Вистава «Amy Winehouse. Body And Sou» – синтез вокалу та поезії. Пісні у стилі джаз, r’n’b та соул звучали упереміш з віршами поета Павла Коробчука. У музичній виставі він втілив роль журналіста, який бере останнє у житті Уайнхауз інтерв’ю.

Павло Коробчук ділиться своїми думками про співачку:”Життя у неї складне було. Це проблеми із наркотиками, і, можливо, інфантильні сподівання щирого контакту з людьми.  Які перекриваються відомістю, популярністю. Тобто вона, можливо, не витримувала цієї боротьби”.

За свій короткий, але яскравий земний шлях Емі Уайнхауз встигла написати десятки синглів, стати володаркою числених музичних премій, побувати у психлікарні та навіть за гратами. Для поціновувачів її творчості така вистава ще один привід згадати її пісні та її життя.

А

Автор: Алла Самойленко