Новини
Кримінал

Кривавий різник з Кам’янця-Подільського може піти до в’язниці до кінця свого життя

Майже два роки тому, 12 лютого 2015 року, у гуртожитку по вулиці Пушкінській була жорстоко вбита 26-річна кам’янчанка Руслана Німак.

 Вдосвіта на смітнику, поблизу сімейного гуртожитку (вул.Пушкінська, 47), було знайдено знівечене тіло молодої жінки, а під вікнами квартир гуртожитку – розкидані рештки нутрощів жертви. Внутрішні органи висіли навіть на шнурках для білизни за вікном.

Закривавлена доріжка вела від смітника до чорного входу в гуртожиток. Мешканці будинку заціпеніли від жаху, зрозумівши, що саме в їхньому домі якийсь нелюд розпотрошив незнайому жінку і як непотріб викинув на смітник.

Працівники тоді ще міліції затримали 27-річного мешканця того ж таки гуртожитку, розлученого, батька двох донечок. Та той і не пручався. Зробивши свою чорну справу, спокійно ліг спати. Міліціянтам після марних спроб достукатись у двері довелося викликати рятувальників, які надали доступ до квартири.
Квартира нагадувала  сцену із фільму жахів: стіни, підлога – усе залите кров’ю.

Тоді ж підозрюваний розповідав правоохоронцям, що  вночі відпочивав у нічному клубі «Плейбой». Добряче випивши алкоголю, нібито викликав таксі і поїхав додому. Відчинивши двері квартири, побачив у помешканні незнайому жінку, яка з невідомих йому причин почала його бити руками. Він у відповідь накинувся на неї з кулаками, нанісши два удари в обличчя. Судмедекспертиза пізніше встановила, що в жінки зламана щелепа. Далі – він нічого не пам’ятає. Він не пам’ятає, що душив жертву, кусав її (судмедексперти нарахували на тілі вісім укусів), вирізав статеві органи, випотрошив нутрощі та викинув їх через вікно. Пам’ять з’явилася лише в момент, коли волік знівечене тіло жінки на смітник.
Що стало причиною такої нелюдської люті, підозрюваний не може пояснити, каже лише, що рік тому перехворів на менінгіт і з тієї пори страждає на провали у пам’яті.

У вбитої залишилось двоє маленьких дітей, яких після її смерті забрали на виховання колишні чоловіки.

Зараз матір  загиблої перебуває у вкрай важкому стані. Жінка страждає на цукровий діабет, майже незряча, має високий тиск. Смерть дочки підкосила й без того хвору матір, нещодавно в неї стався інсульт та вона знаходиться у реанімації.

Після скоєного злочину підозрюваного взяли під варту, наразі він знаходиться у СІЗО міста Хмельницького.

У процесі судового розгляду було проведено ряд експертиз, зокрема судово-медична експертиза, біологічна та інші. Вони встановили, що підозрюваний психічно здоровий. Якщо ж так, що спонукало молодого хлопця убити жінку, а потім розпотрошити її тіло?

Вчора, 16 січня, у міськрайонному суді відбулось чергове судове засідання, на якому прокурор подав нове клопотання та вважає за необхідність змінити обвинувальну статтю.

Раніше підозрюваного звинувачували у скоєнні злочину за п.10 ч.2 ст.115 “Умисне вбивство”, зараз же хочуть змінити на п.4 ст.2 ст. 115 “Умисне вбивство з особливою жорстокістю”, відповідно до чого підозрюваному «світить» довічне позбавлення волі.

Також 20 січня 2017 року спливав термін перебування підозрюваного під вартою, однак суді задовольнили клопотання прокурора та продовжили термін ще на 60 днів.

Наступне судове засідання призначено на 3 лютого 2017 року.

Джерело “Вечірній Кам’янець”

Автор: Алла Самойленко