Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому перевізники хочуть за проїзд 4,50 грн, у Кам’янці-Подільському – 6 грн

Перевізники Кам’янця-Подільського  наполягають на підвищенні плати за проїзд до 6 грн.

Напередодні вони направили у міську раду лист з проханням розпочати необхідну процедуру для підняття тарифів.

Вчора, 16 січня, відбулося засідання Координаційної ради перевізників, на якому директор департаменту економіки та розвитку інфраструктури Майя Гурська повідомила, що підприємцям тепер необхідно розмістити у ЗМІ повідомлення та оголошення про аналіз регуляторного впливу, надати в профільний департамент розрахунки та провести громадські слухання. Лише після цього проект рішення про підняття тарифів може бути винесений на засідання виконавчого комітету.

Як повідомлялося раніше  , у Хмельницькому виконком міськради планує затвердити нові тарифи на проїзд у громадському транспорті з 1 березня. Вартість проїзду  у Хмельницьких маршрутках становитиме 4, 5 грн.

Самі ж водії Кам’янецьких маршруток називають збільшення вартості проїзду «вимушеним кроком» через подорожчання запчастин та паливно-мастильних матеріалів.

Наразі підприємці називають прийнятною ціною за перевезення 6 гривень, однак готові йти на компроміс.

За попередніми розрахунками, збільшення вартості проїзду у Кам’янці-Подільському може статися не раніше березня цього року.

Востаннє транспортний тариф корегувався 2 роки тому і становить наразі 3,5 грн. А в сусідній з Хмельницькою Чернівецькій області вартість проїзду залишається незмінною – 3 грн.

Джерело: “Вечірній Кам’янець”

Автор: Алла Самойленко