Новини
Інфраструктура

У Нетішині побудували 9 кілометрів водогону у садибній забудові міста

У садибній забудові Нетішина завершилася друга черга робіт по будівництву водопроводу (мережі водопостачання (об’єкта цивільного призначення: водозабезпечення) по вулицях Лісовій, Старонетішинській і Підгірній,  повідомляється на сайті міськох ради

Загальна вартість проекту, спрямованого на покращення умов проживання населення садибної забудови міста та забезпечення їх питним водопостачанням, нормативної якості, розвиток водопровідної мережі, підвищення ефективності та надійності її функціонування, поліпшення на цій основі стану здоров’я населення, підвищення рівня життя населення міста Нетішина складає 10 млн. 256 тис. 133 гривні.

У вересні 2012 року уведена в експлуатацію перша черга мережі водопостачання (об’єкта цивільного призначення: водозабезпечення). У грудні 2015 року за рахунок коштів бюджету міста виконані роботи з будівництва першого етапу другої черги об’єкта будівництва загальною вартістю  1 млн. 124 тис. 708 гривень. Для будівництва та уведення в експлуатацію другої черги об’єкта будівництва необхідні були кошти у сумі 3 млн.708 гривень.

За рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2016 році передбачили кошти у сумі 2 млн. 700 тис. 700 гривень, за рахунок коштів бюджету міста – 300 тис. гривень. Фактично. у 2016 році виконано роботи на суму  2 млн. 711тис. 497 грн., у тому числі за рахунок коштів ДФРР – 2 млн. 445 тис. 840 гривень, коштів бюджету міста –  265 тис. 657 гривень.

Забезпечення мешканців садибної забудови міста якісним водопостачанням має соціальний ефект, оскільки мешканці цієї частини міста будуть забезпечені належними умовами проживання, тому в рамках реалізації проекту передбачено будівництво мереж водопостачання протяжністю 23 кілометри. У результаті проведених робіт уведено в експлуатацію  першу та другу черги об’єкта протяжністю 9 кілометрів, встановлено пожежні гідранти, водорозбірні колонки, водонапірні башти.

Автор: Алла Самойленко