Новини
Суспільство

У Шепетівці презентують книгу “370 днів у камуфляжі”

24 січня у літературно-меморіальному музеї М.Островського відбудеться презентація книги Петра Солтиса “370 днів у камуфляжі (записки артилериста)”. Книга – це воєнний щоденник, який боєць АТО писав під час служби у війську.

Петро Солтис – старший обчислювач 1 Гаубичного дивізіону 44 Окремої Артилеристської Бригади. Цінність цієї книги у тому, що вона пропущена через біль, страждання, боротьбу та сподівання автора книги, небайдужого до буть-якого прояву несправедливості.

Уродженцю Криму Петрові Солтису ще у студентські роки довелося воювати за справедливість. Адже гостро відчував: систему потрібно змінювати. Саме тому його мало не виключили з Рівненського педагогічного інституту в останній рік навчання. Згодом, відстоюючи справедливість, брав участь в обох Майданах. А коли до рідної країни увірвався ворог, не вагаючись, пішов добровольцем захищати Батьківщину.

Тоді кожен день служби Петро Солтис нотував у блокноті, старанно фіксуючи те, що відбувалося навколо. Записував також власні враження та думки. Щоденник охоплює період з вересня 2014 р. до вересня 2015 р. У шести розділах автор розповідає про навчання та підготовку дивізіону до участі у воєнних діях, про події на Сході, про емоційний стан бійців, які повертаються додому.

Книга «370 днів у камуфляжі»  вийшла накладом 1000 примірників.

Презентація відбудеться 24 січня, початок о 13.00

Автор: Алла Самойленко