Новини
Суспільство

Нововведення у хмельницьких тролейбусах: кондукторів з квитками не буде

У Хмельницькому вже скоро йтимуть в ногу з часом. Поряд зі звичайними одноразовими проїзними квитками планують запровадити квитки тривалого користування. Вони діятимуть у вигляді безконтактних карток. Проте система поки запрацює лише у міських тролейбусах. В КП “Електротранс” вже закупили 85 пристроїв, які видаватимуть пасажирам квитки.

– Вчора у Верховній Раді прийняли закон про електронний квиток. Але ми до цього готувались ще раніше. В кінці грудня ми закупили 85 валідаторів. Зараз вже почали проводити навчання для кондукторів, – розповідає  директор підприємства Віктор Паламарчук.

На валідатори “Електротранс” витратив трохи більше 1 мільйона гривень. На кожному квитку, який він видаватиме, буде вказано номер тролейбусу, маршрут, а також дата, коли проїздний документ був придбаний.

– Це стимулюватиме кондукторів не продавати старі використані квитки. І ми знатимемо справжній пасажиропотік у тролейбусах, – каже Віктор Паламарчук.

В управлінні транспорту та зв’язку кажуть, що спочатку будуть лише привчати людей до карток.

– Спочатку ми вчитимемо населення. В кондуктора буде електронна картка. Заходячи в тролейбус, пасажир сплачуватиме кошти, а кондуктор через електронну картку і валідатор видаватиме квиток, – пояснює заступник начальника управління Сергій Шепурєв.

 

Джерело: vsim.ua

Автор: Алла Самойленко