Новини
Кримінал

Долю корупціонерів вирішить суд

Слідчим відділом прокуратури області завершено розслідування стосовно двох осіб, один з яких є колишнім співробітником Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області, а інший – фізичною особою-підприємцем.

Як повідомили у галузевому відділі прокуратури області, зазначені особи упродовж жовтня-листопада 2016 року одержали від жителя міста Хмельницький неправомірну вигоду у сумі 1700 доларів США, що становить більше 44 000 гривень, за здійснення впливу на працівників Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області з метою оформлення дозвільних документів на об’єкт нерухомості.

При цьому, з метою конспірації, по черзі отримали гроші частинами, а під час одержання чергової суми хабара в розмірі 900 доларів США вказаних осіб викрито та затримано правоохоронцями, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Судом правопорушникам обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 75 тисяч гривень кожним, яку ними сплачено.

16 січня поточного року обвинувальний акт за ч. 2 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) прокуратурою області затверджено та скеровано до Хмельницького міськрайонного суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 369-2 КК України передбачає покарання у виді штрафу від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Автор: Тетяна Новак