Новини
Суспільство

На оздоровлення довкілля підприємства Хмельниччини перерахували 24 мільйони гривень

За забруднення навколишнього середовища суб’єкти господарської діяльності Хмельницької області впродовж січня-грудня 2016 року перерахували до бюджету 23,7 мільйона гривень екологічного податку. Згідно розподілу коштів із загальної суми надходжень на охорону довкілля до місцевих бюджетів краю надійшло  19 мільйонів гривень до державного бюджету – 4,7 мільйона гривень.
Примітно, що додатково до завдання платники екологічного податку спрямували майже 5 мільйонів гривень. Якщо ж порівнювати з 2015 роком на оздоровлення довкілля на Хмельниччині спрямовано у півтора рази більше коштів.
На сьогодні в області платниками екологічного податку є понад 2 тисячі юридичних та фізичних осіб регіону. Вони здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними або пересувними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти чи розміщують відходи. Тому екологічний податок є вагомим джерелом поповнення місцевих бюджетів для фінансування заходів, спрямованих на захист довкілля, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів.

Автор: Адміністратор сайту