Новини
Суспільство

Соціальна політика Хмельницької АЕС як інструмент реалізації підвищення якості трудової діяльності

Соціальна політика ВП «Хмельницька АЕС» – система заходів, пов’язана з забезпеченням соціальних пільг та гарантій персоналу, членів сімей працівників, пенсіонерів – колишніх працівників, підтримка соціальних програм міста Нетішина та зони спостереження, на умовах програм соціальної політики Міненерговугілля України, ДП «НАЕК «Енергоатом» та Колективного договору енергокомпанії.
На Хмельницькій АЕС до витрат на соціальний розвиток передбачено виділення коштів для надання одноразової матеріальної допомоги при народженні дитини, щомісячної матеріальної допомоги на період відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного і шестирічного віку, матеріальної допомоги родинам, що мають дітей-інвалідів, дітям-сиротам та напівсиротам у випадку втрати годувальника, на лікування працівника та членів його сім’ї, а також пенсіонерів. У випадку смерті працівника або його близьких родичів виплачується матеріальна допомога на поховання.
Відповідно до умов Колективного договору здійснюється одноразова грошова виплата працівникам, звільненим з ВП ХАЕС та його профспілкових органів у зв’язку з виходом на пенсію.
Серед програм з охорони та зміцнення здоров’я працівників – організація відпочинку і оздоровлення працівників та членів їх сімей шляхом виділення путівок в санаторно-курортні заклади та дітям – на відпочинок в оздоровчих таборах.
Кожен працівник Хмельницької АЕС вважає, що благодійність – це моральний обов’язок громадянина нашої держави. Щороку колектив атомної станції збирає кошти та вручає новорічні подарунки вихованцям 2-х Острозьких спеціальних шкіл-інтернатів для дітей з вадами слуху та вадами розвитку, Берездівської школи-інтернату, мешканцям Кривинського інтернату для інвалідів та людей похилого віку. У День Святого Миколая від колективу Хмельницької АЕС вручаються новорічні подарунки дітям, які перебувають на стаціонарному лікуванні у дитячому відділенні міської лікарні.
Триває постійна співпраця з Нетішинським відділенням Товариства Червоного Хреста. У 2016 році працівники Хмельницької АЕС придбали членських марок на загальну суму 12,54 тис. грн. Надана допомога у проведенні в місті Нетішин фестивалю-конкурсу молодих виконавців естрадної пісні «Вернісаж.ЕнергоФест».
Персонал Хмельницької АЕС бере участь у багатьох благодійних акціях зі збору коштів на лікування важкохворих працівників підприємства; для благодійного фонду «Союз волонтерів України». Колектив енергетичного підприємства також збирає одяг, взуття та побутові речі для Хмельницької обласної громадської організації «Фонд сталого розвитку «Князів Сангушко» для подальшої передачі малозабезпеченим сім’ям Славутського та Ізяславського районів; доставляє подарунки та добровільно зібрані пожертвування вихованцям спеціалізованих інтернатів, громадянам похилого віку та інвалідам.

Автор: Тетяна Новак