Новини
Суспільство

Чи отримають зони спостереження АЕС усі кошти на розвиток соціальної інфраструктури вирішує суд

Чергове засідання щодо розгляду позову Славутської міської ради до Кабінету Міністрів України відбулось 12 січня у Києві, однак тривало всього декілька хвилин і повноцінного розгляду справи не відбулося. Напевно суд поки не поспішає відновлювати справедливість.

Судді за 3 хвилини спромігся лише перевірити явку сторін, а це представники Кабміни, Мінфіну, Мінрегіонбуду, НАЕС Енергоатому та Славутської міської ради та заслухати одне клопотання про залучення третьої сторони. Судовий розгляд перенесли на невизначений термін.
Однак міський голова Славути Василь Сидор не втрачає надії що через суд вдасться примусити кабмін повернути кошти громаді.
Нагадаємо, що Славутська міська рада подала позов на неправомірні дії  уряду в питання виплати коштів на розвиток 30 кілометрової зони ВП ХАЕС, хоча по суті всі решта зона спостереження опинилися в тій самій ситуації. Адже у 2016 році НАЕК “Енергоатом” повинен був сплатити 356 млн грн, але уряд віддав громадам лише 115 млн грн, а решта коштів кудись зникла!

Позаминулого року Славута програла подібну справу в суді , попри переконливі докази порушень зі сторони Кабміну. Але міський голова Славути Василь Сидор вважає, що результат міг би бути іншим, якщом до позову приєдналися представники інших міст  з зони спостереження , зокрема Нетішина, Острога та ін. Адже до суду окрім Славути ніхто не пішов, висловивши підтримку лише на словах.

 

Автор: Адміністратор сайту