Новини
Суспільство

Громада Ізяславщини відшкодовуватиме перевезення пільговиків

У Ізяславській райдержадміністрації на Хменльниччині провели нараду із автоперевізниками району. До участі у ній були запрошені керівництво управління соціального захисту населення райдержадміністрації, Ізяславської міської та районної рад. Тема зібрання: перевезення пільгових категорій населення.

На сьогоднішній день потребує невідкладного врегулювання питання з перевезення пільгових категорій населення на приміських маршрутах району. Відповідно до вимог чинного законодавства, автоперевізники мають здійснювати пільгові перевезення пасажирів, а відшкодування збитків від безоплатних перевезень пільгових категорій громадян у державному бюджеті не передбачено.

Місцеві ж бюджети можуть взяти участь у фінансуванні даного питання. На обліку в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації перебувають понад 13 тис.осіб пільгової категорії.

З метою вирішення цієї проблеми присутні учасники спільно шукали шляхи вирішення цього питання на Ізяславщині. Існує кілька шляхів вирішення порушеного питання, зокрема:

надання адресної допомоги (виплати готівки);

відшкодування перевізникам;

шляхом переговорів з перевізниками.

Очільник представницької влади району Борис Яцков закликав усіх до плідної роботи й при цьому зазначив: «Ми повинні конструктивно об’єднати зусилля задля вирішення ситуації щодо пільгових перевезень і якнайшвидше та із позитивним результатом вплинути на вирішення цього питання».

Тож у форматі діалогу з цього приводу відбулася активна дискусія.

Керівники органів місцевого самоврядування погодились у стислі терміни прийняти відповідні програми для здійснення вищезазначених виплат. Крім того вони мають самостійно визначитись із сумою компенсації залежно від фінансових можливостей громади, проте не менше, ніж 100 грн. на рік.

Під час наради також було порушено питання щодо забезпечення автоперевізниками вимог законодавства з питань підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року. Присутні перевізники  запевнили, що вже дотримуються чинного законодавства.

Автор: Алла Самойленко