Новини
Інфраструктура

Хто у Кам’янці-Подільському буде опікуватися санітарним станом міста і боротиметься з незаконною торгівлею?

Вчора відбулося засідання депутатського клубу,  на якому  розглядалося  питання про створення у Кам’янці-Подільському муніципальної поліції.

Проектом передбачається розширення функцій і повноважень комунального підприємства «Інспекція з контролю за благоустроєм і санітарним станом міста» з метою сприяння розвитку та поліпшення благоустрою на території Кам’янця-Подільського.

Варто зазначити, що проекти муніципальної поліції впроваджені у таких містах, як Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Житомир, Мукачево, Дніпро, Чернігів та інших.

Муніципальна поліція – правоохоронні органи, які знаходяться під контролем місцевих органів влади. Муніципальна поліція отримує заробітну плату з міського бюджету і, як правило, у неї менше прав, ніж у звичайної поліції. Повноваження та обладнання муніципальних поліцейських часто дуже обмежені.

Під час засідання депутати обговорили низку питань, які стосувалися, зокрема й повноважень муніципальної поліції та  питання кількості працівників, які б виконували ці повноваження.

До повноважень муніципальної поліції планується віднести такі як: боротьба з незаконною торгівлею, фото/ відео зйомка, складання протоколів про адмін. правопорушення, контроль за тимчасовими спорудами, контроль за незаконними прибудовами міста.

Жвавого обговорення набуло питання статуту КП «Муніципальна поліція».

Після тривалої дискусії депутати прийняли рішення обговорити питання створення муніципальної поліції на подальших засіданнях постійних комісій міської ради. Також дано доручення раднику міського голови Олександру Антощуку привести у відповідність розроблений статут КП «Муніципальна поліція».

Джерело “Вечірній Кам’янець”

Автор: Алла Самойленко