Новини
Політика

Сергій Лабазюк: «Два скликання народний депутат і зарплати не отримую»

Недоречно ставити питання про підвищення зарплати, коли розмір пенсії і зарплати бюджетників та інших громадян є надзвичайно низькими. Таку думку висловив народний депутат Сергій Лабазюк під час одного з телеефірів.

«Рівень економіки не дає змоги сьогодні розглядати в комплексі підвищення зарплати всім. Відповідно і не може це бути першочерговим для депутатів”, – пояснив нардеп.

Водночас С. Лабазюк вважає, що народні обранці мають отримувати достойну оплату, аби ефективно працювати і не спокушатися на корупцію.

«Є велика кількість нардепів, які прийшли в політику не з бізнесу. Ці люди потребують достойної зарплати, за яку вони не будуть спокушатися на подачки і корупційні моменти. Ми говоримо про те, що хочемо отримати професійний вищий законодавчий орган. Для того, щоб він таким був нам потрібна відповідна мотивація. Тому якщо подивитися на цифру 17,5 тисяч гривень з точки зору зарплати і доходів для громадян України взагалі, то цифра є достойною і нормальною. Якщо дивитися на витратну частину народного обранця з розрахунку на утримання своїх власних витрат, роботи на окрузі, то тоді ця цифра не є значною», – зазначив політик.

Сергій Лабазюк також зізнався, що депутатської зарплати особисто не отримує.

«Два скликання народний депутат і зарплати не отримую. З першого дня написав заяву про перерахунок до благодійного фонду на потреби дітей. Я самодостатня людина і це підтверджує моя декларація», – додав С. Лабазюк.

Автор: Адміністратор сайту