Новини
Політика

Звіт народного депутата Віктора Бондаря: 2016 рік, Віньковецький район

БЛОК ПОЗАБЮДЖЕТНИХ КОШТІВ

Програма розвитку освіти.

12 років поспіль народний депутат Віктор Бондар опікується Дашковецьким НВК. Традиційно парламентар на День знань презентує першачкам корисні дарунки –  яскраві ранці наповнені необхідним шкільним приладдям та канцелярією. А цьогоріч вперше Дашковецький шкільний поріг переступили одинадцять першачків, яким і були вручені рюкзачки із усім навчальним обладнанням. Також була надана допомога на ремонт шкільного автобуса, а саме був проведений капітальний ремонт ходової частини та були замінені колеса на нові.

1 вересня у Віньковецькому НВК розпочалось із урочистим відкриттям реконструйованого корпусу № 2 для початкових класів, в якому навчаються майже 300 дітей. Враховуючи відкриття нового корпусу та величезне недофінансування навчальних закладів, адміністрація НВК звернулася до народного депутата України Віктора Бондаря із проханням забезпечити учнів початкових класів ліжками, матрацами, подушками, ковдрами та іншим приладдям. Завдяки народному депутату для Віньковецького НВК були придбані і завезені двох’ярусні ліжечка на 80 дітей, дитячі матраци, подушки, ковдри для 80 дітей та 160 комплектів постільної білизни на загальну суму 201 600 гривень.

А нещодавно Віктор Васильович надав фінансову допомогу на заміну підлогового покриття у спортивній залі Майдано-Олександрівської школи у розмірі 15 000 гривень. Адже покриття зали вже було не придатне для проведення уроків фізичної культури, дошки були прогнилі, а деінде стирчали цвяхи. Тепер школярі безперешкодно займаються спортом, грають в футбол, волейбол, проводяться різноманітні змагання та інші заходи навчального процесу. Також для цієї школи були придбані будівельні матеріали для проведення ремонтних робіт у шкільних класах на суму 12 500 гривень.

Крім того Віктор Бондар завершив програму комп’ютеризації району, адже сьогодні одне з головних завдань освіти в умовах розвитку інформаційного суспільства — навчити учнів використовувати сучасні інформаційні та комунікаційні технології. У зв’язку з цим виникає нагальна потреба в оснащенні закладів освіти педагогічними програмними засобами, сучасною комп’ютерною технікою та іншим приладдям. Від вирішення цього завдання визначальною мірою залежатиме розвиток країни. Віктор Бондар на звернення Віньковецької районної державної адміністрації про необхідність комп’ютеризації шкіл Віньковецького району забезпечив: Дашковецький навчально-виховний комплекс 11 сучасними комп’ютерами, Зіньківський навчально-виховний комплекс – 11 комп’ютерів, Осламівська загально-освітня школа – 11 комп’ютерів, Охрімовецький навчально-виховний комплекс – 6 комп’ютерів, Петрашівський навчально-виховний комплекс – 6 комп’ютерів, Сл.-Охрімовецький навчально-виховний комплекс – 6 комп’ютерів, Старонетечинецький навчально-виховний комплекс – 6 комп’ютерів, Женишковецька загально-освітня школа – 6 комп’ютерів, Великоолександрівський навчально-виховний комплекс – 5 комп’ютерів, Карижинський навчально-виховний комплекс – 1 комп’ютер. Загальна кількість склала 69 комплектів комп’ютерної техніки, а загальна сума програми комп’ютеризації району склала 631 тисяча 823 гривні.

Програма енергозбереження та водопостачання.

За роки парламентської діяльності народного депутата України Віктора Бондаря у Віньковецькому районі та окрузі загалом, було замінено тисячі старих вікон на сучасні енергозберігаючі. Відтак не залишилась поза увагою ще одна школа і садок. У серпні за сприяння Віктора Васильовича у Покутинецькому навчальному закладі вкотре провели реновації, тепер у Покутинецькій школі та садочку «Сонечко» красуються нові металопластикові двері та вікна.

Під час останнього візиту Віктора Бондаря на рідну Віньковеччину, мешканці однієї з вулиць села Дашківці попросили парламентаря із проведенням водопроводу, бо село не оминуло проблему із посухою, а самотужки профінансувати роботи не аби як важко. Народний обранець постійно цікавиться проблеми сільської місцевості, тому добре знає, що проблема води сьогодні у суспільстві є великою. Віктор Васильович одразу на зустрічі пообіцяв громаді оплатити роботи у сумі вісімдесят тисяч гривень. Незабаром односельчани будуть із водою.

Культурні та спортивні програми.

На Міжнародний день захисту дітей селище Віньківці перетворилося у країну дитячих розваг. Адже для малечі району Віктор Бондар влаштував яскраве свято. За його підтримки маленьких учасників свята відзначили грамотами та потішили подарунками і смаколиками. Також представники народного депутата презентували місцевому садочку «Білочка» сучасний комп’ютер та принтер. А кільком прийомним сім’ям району вручили матеріальну допомогу.

До Міжнародного дня людей з інвалідністю Віктор Бондар відвідав Віньковецьких дітей із фізичними вадами. Був накритий святковий стіл, відбувались заходи та виступи діток. Народний обранець вручив малечі подарунки, а також керівнику місцевої організації дітей інвалідів передав новенький комп’ютер для роботи з дітворою.

А на протязі року за сприянням Віктора Васильовича були профінансовані практично всі поїздки футбольних команд Віньковецької ДЮСШ на різноманітні чемпіонати та змагання.

Віньковецький районний сектор ДСНС отримав від народного депутата 28 пар берців та 22 костюми робочої форми. Загалом рятівників-надзвичайників парламентар забезпечив на суму 30 000 гривень.

БЛОК КОШТІВ ІЗ ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ

Окремо від позабюджетних коштів, народний депутат України Віктор Бондар активно працював над вирішенням питань щодо залучення коштів державної субвенції для Віньковецького району. У межах своїх повноважень він постійно звертався до Прем’єр-Міністра України, профільних міністрів, подавав законопроекти до Верховної Ради України, виступав з трибуни, працював з депутатськими фракціями та комітетами. Постійно надходили звернення як від місцевих жителів так і від голови адміністрації і районної ради, голів сільських рад, які стосувалися залучення коштів для проведення будівництва, реконструкції і капітальних ремонтів об’єктів соціальної сфери.

Відтак Віньковецький район отримав шість мільйонів 170 тисяч гривень. Найбільшу суму з них — понад три мільйони спрямували на реконструкцію дитячого садочка у селі Дашківці. Дошкільнят у населеному пункті вдосталь, а от сучасного освітнього закладу для них бракує. Малеча відвідує групи при місцевій школі, або ж їздить у садочок до сусіднього Осламова. До садочку вже проклали водопровід, каналізацію, закінчили роботи по фасаду, завершуються внутрішні роботи. А всі ремонтні роботи загалом вже будуть виконані до кінця року.

З держбюджету також надійшли кошти у сумі 624 300 гривень на будівництво пожежної охорони у селі Осламів. Реконструкція будівлі у розпалі, вже встановлені ворота, проведені внутрішні штукатурні роботи, залита бетоном підлога. Реалізація проекту дасть можливість створення місцевої пожежної охорони в с. Осламів, що мінімізує час прибуття підрозділу місцевої пожежної охорони до віддалених населених пунктів – Говори, Зоряне, Ломачинці, Калюсик, Дашківці, оскільки с. Осламів буде центром між названими населеними пунктами, відстань між якими складає 4-8 кілометрів, адже  відстань від смт Віньківці, де знаходиться Віньковецький сектор ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, до перелічених населених пунктів складає від 8 до 21 кілометрів. Це значно підвищить швидкість реагування на ліквідацію надзвичайних ситуацій. Функціонування в Осламові пожежної охорони сприятиме новому рівню роботи «надзвичайників» та більшій безпеці людей.

Зіньків за сприяння Віктора Бондаря отримав майже мільйон гривень на капітальний ремонт мереж вуличного водопроводу. Останній будували ще у шістдесятих роках минулого століття. Час та вода зробили із трубами свою справу. Аварії ставалися практично щотижня. Підземні води знаходяться на досить великий глибині, а тому не на всіх обійстях є криниці. Водопровід забезпечує якісною водою зіньківчан. Зрозуміло, що він був вже дуже старий і самотужки полагодити його за кошти місцевого бюджету було нереально. Тому завдяки плідним зусиллям Віктора Бондаря найболючіша проблема Зінькова найближчим часом буде остаточно вирішена. Наразі будівельні роботи на завершені.

Замінили труби тепломережі також і у Віньківцях по вулиці Заводській. Це посприяло суттєвій економії на енергоресурсах районної лікарні, які витрачали на платіжках найбільше серед подібних закладів області. Нові, попередньо-ізольовані труби допомогли зекономити мінімум вдвічі. Загалом втілений у життя проект обійшовся у 629 900 гривень.

Віктор Бондар — це приклад парламентаря, який успішно знаходить різні шляхи для вирішення наболілих проблем мешканців свого округу, тримає руку на пульсі життя містечок та сіл Хмельниччини і доводить, як в тандемі із місцевою владою та громадою можна знаходити вихід із найскладніших ситуацій.

Однак долучатися до контролю за освоєнням коштів повинні всі: як місцева влада, так і самі мешканці, бо лише за небайдужості громади можна досягти хорошого результату. Віктор Бондар підкреслює, що досвід такого контролю має вже низка громад, що згодом дасть змогу не лише ефективно використовувати бюджетні кошти і забезпечити належну якість робіт, а й не допустити втрат фінансових надходжень через бюрократичні чинники.

 

ЗАГАЛЬНА СУМА ПОЗАБЮДЖЕТНИХ КОШТІВ, ЯКІ НАДІЙШЛИ ДО ВІНЬКОВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЗА СПРИЯННЯМ НАРОДНГО ДЕПУТАТА УКРАЇНИ ВІКТОРА БОНДАРЯ У 2016 РОЦІЗАГАЛЬНА СУМА БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ, ЯКІ БУЛИ ВИДІЛЕНІ ДЛЯ ВІНЬКОВЕЦЬКОГО РАЙОНУ ЗА КЛОПОТАННЯМ НАРОДНГО ДЕПУТАТА УКРАЇНИ ВІКТОРА БОНДАРЯ ПЕРЕД УРЯДОМ УКРАЇНИ У 2016 РОЦІ
1 106 053 грн.6 170 000 грн.

 

Автор: Алла Самойленко