Новини
Кримінал

На Хмельниччині нишком нарубали дубів на мільйон гривень

За втручання прокуратури на Хмельниччині попереджено незаконну порубку лісу в межах об’єкту природно-заповідного фонду

Як повідомлялось раніше, прокуратурою області виявлено кримінальні правопорушення за ст. 246, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 367 КК України в діях службових осіб одного з комунальних підприємств області, які, зловживаючи службовим становищем, через недбалість низки органів державної влади області та комунальних підприємств, при розробці, погодженні та затвердженні у 2014 році матеріалів лісовпорядкування, приховали наявність в межах лісових ділянок підприємства комплексної пам’ятки природи місцевого значення урочище «Жолоби».
У подальшому, у березні-серпні 2016 року представники комунального підприємства отримали лісорубні квитки та в межах вказаного об’єкта природно-заповідного фонду незаконно вирубали більше 160 дерев цінних порід (переважно породи дуб).
За наслідками вказаних дій довкіллю заподіяно шкоду на суму близько 1 мільйона гривень.
Крім того, за інформацією начальника відділу прокуратури області Андрія Гаврилика, галузевим відділом прокуратури області підготовлено та спрямовано лист керівництву Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства щодо недопущення подальшого нищення пам’ятки природи.
За результатами його розгляду у січні поточного року комунальному підприємству скасовано дозвіл на спеціальне використання лісових ресурсів, рубки за яким ще не були проведені.
Таким чином, прокуратурою області попереджено неправомірну рубку дерев в межах об’єкту природно-заповідного фонду на площі понад 20 соток землі.
На цей час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
За матеріалами Прес-служби прокуратури Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко