Новини
Політика

Звіт народного депутата Віктора Бондаря за 2016 рік по Деражнянському району

БЛОК ПОЗАБЮДЖЕТНИХ КОШТІВ

Відродження місцевих доріг на Деражнянщині.

Минулого року дороги у селі Нова Гута Деражнянського району були вкрай занедбані. Їхній ремонт не проводився тут десятками років, а місцеві мешканці не могли нормально добратися ані до магазину, ані до залізничної зупинки, а у дощовий чи зимовий період через розмиті дороги важко було навіть пройти. За сприяння лідера партії «Відродження», народного депутата України Віктора Бондаря, село наче отримало друге дихання, ключові дороги населеного пункту були повністю відновлені. Не поруч, а разом із місцевими депутатами партії «Відродження» Миколою Фридинським, Олегом Німчуком та місцевими жителями села, плідно попрацювали. Завезли пісок, щебінь, працювали вантажні автомобілі, грейдер та фронтальні навантажувачі. Одним словом, спільними зусиллями були приведені до відповідного стану усі життєво-необхідні дороги  місцевого значення. На всі роботи Віктор Бондар виділив фінансову допомогу у сумі 15 000 гривень.

Підтримка спортивного життя у Деражні.

Підтримка розвитку молоді та спорту завжди були у пріоритеті народного депутата України Віктора Бондаря: у 2016 році були профінансовані всі поїздки спортивного клубу «Деражнянець» на змагання та турніри різних рівнів – це районні, обласні, всеукраїнські, а також чемпіонат Європи. А традиційно восени кожного року народний обранець організовує всеукраїнський турнір по Дзю-до саме у Деражні. Придбано медалі, грамоти, кубки та різноманітні цінні призи для переможців, профінансовано проживання та обід для гостей-дзюдоїстів, які приїжджають з інших областей. Всього за 2016 рік були профінансовані заходи на суму 20 000 гривень.

Особливе місце займають Деражнянські волейболістки, які є справжніми професіоналами у волейбольному спорті. Адже за останні три роки неоднократно ставали чемпіонками Всеукраїнських турнірів з пляжного волейболу. У 2016 році завдяки народного депутата були профінансовані поїздки на чемпіонати, турніри  і першості для Деражнянської жіночої команди з волейболу. Кожного року Віктор Бондар організовує на найвищому рівні Всеукраїнські перегони з пляжного волейболу на Деражнянському стадіоні «Колос». Всі витрати народний депутат бере на себе, а саме: придбання кубків, медалей, грамот та цінні подарунки переможцям (цього разу призи  були у вигляді сучасних мобільних телефонів), завезення піску, а також були придбані м’ячі та інший спортивний інвентар. Всього у 2016 році на волейбольні заходи було виділено 94 тисячі гривень.

Також народний депутат виділив кошти для Деражнянської міської громадської організації «Наш футбол» та фінансово допоміг гравцям футбольної команди «Олімп» для участі у чемпіонаті Хмельницької області у розмірі десять тисяч гривень.

Відреставрована пам’ять у Деражні.

За підтримки народного депутата України Віктора Бондаря у Деражні відреставрували меморіальний комплекс жертвам Голокосту. На комплексі провели відновлювальні та реставраційні роботи, а на дитячій могилі встановили пам’ятник. Всього народним депутатом була виділена фінансова допомога у сумі 8000 гривень.

25-ту річницю Незалежності України у місті Деражні відзначили встановленням меморіальної дошки на честь загиблих учасників АТО та героїв Небесної сотні, які віддали свої життя за цілісність та незалежність нашої держави. Було замовлено та встановлено 13 світлин загиблих героїв Деражнянщини, проведено до ладу й територію довкола меморіальної дошки. А значну фінансову допомогу у встановленні пам’ятного знаку надав народний депутат Віктор Бондар у сумі 5000 гривень.

Підтримка навчальних закладів Деражнянщини.

Все, що можна зробити для дітей, Віктор Васильович робить з радістю. Так нові меблі отримав Вовковинецький дошкільний навчальний заклад «Сонечко». Садочок відвідують дітки не лише з Вовковинців, а і з двох сусідніх сіл. Загалом тут виховують 75 малюків. Приміщення садку добротне, а от матеріальна база потребувала оновлення. Відтак було придбано і завезено – ліжечка з матрацами, дитячу стінку та куточки в ігрову кімнату на загальну суму 30 000 гривень. До речі, це не перший корисний призент від Віктора Бондаря для шкільнят Вовковинців, торік парламентар передав садочку телевізор, який теж активно використовують у виховному процесі, а ще раніше у селі був встановлений сучасний дитячий майданчик.

Також Віктор Бондар надав допомогу початковій школі Деражнянської ЗОШ №1. Для першачків були придбані дві сучасні шкільні дошки на суму 4 тисячі 950 гривень.

Відродження духовності на Деражнянщині.

Жителі невеличкого села Радянське, що на Деражнянщині, пишаються своєю церквою, якій вже 360 років. Раніше парафіянами були люди з багатьох навколишніх сіл, а от тепер, коли майже в кожному селі є свій храм, жителям Радянського, а це переважно пенсіонери, доводиться своїми силами вирішувати проблеми свого приходу. Так було і з трапезною, яка була відсутня у цьому селі. У 2016 році жителям вдалося домогтися виділення частини приміщення старої школи, яке пустувало під трапезну. Спільними зусиллями парафіяни провели ремонтні роботи, а на придбання вікон та дверей коштів вже не вистачило. Тому по допомогу звернулись до народного депутата Віктора Васильовича. Благодійник постійно підтримує духовність, тому у зверненні не відмовив і надав фінасову допомогу у вигляді сучасних енергозберігаючих вікон та дверей на загальну суму 23 тисячі 947 гривень.

Таким чином загальна сума позабюджетних коштів, які залучив народний депутат України Віктор Бондар для Деражнянщини у 2016 році склала 210 тисяч 897 гривень.

 

БЛОК КОШТІВ ІЗ ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ

Окремо від позабюджетних коштів у 2016 році, народний депутат України Віктор Бондар активно працював над вирішенням питань щодо залучення коштів із державного бюджету для Деражнянського району. У межах своїх повноважень він постійно звертався до Прем’єр-Міністра України, профільних міністрів, подавав законопроекти до Верховної Ради України, виступав з трибуни, працював з депутатськими фракціями та комітетами. Постійно надходили звернення як від місцевих жителів так і від голови адміністрації і районної ради, голів сільських рад, які стосувалися залучення коштів для проведення будівництва, реконструкції і капітальних ремонтів об’єктів соціальної сфери.

У народі справедливо кажуть – де тонко, там і рветься. Десятиліттями саме в такій ситуації перебували мешканці вулиці Першотравнева у Деражні. Постійні прориви водогону, особливо під час зимових морозів, додавали чимало клопотів людям. Як з’ясувалось, водогін віджив себе ще два десятиліття тому, а на вкрай незадовільну якість питної води, яка проходила старими іржавими трубами, та підвищений вміст хвороботворних бактерій неодноразово звертала увагу місцева санепідеміологічна служба.

Віктор Васильович добре орієнтується у проблемах водопостачання жителів свого округу, тому завжде тримає руку на пульсі. Відтак спершу вирішили реконструювати найбільш аварійну гілку водогону на вулиці Першотравневій у Деражні. А за його сприяння із державного бюджету було виділено 287 тисяч гривень.

На сьогоднішній день через несправність та неефективність систем опалення у селах позакривалось чимало шкіл. Рятуючи школярів від холоду, дирекція освітніх закладів часто змушена скорочувати кількість уроків, збільшувати тривалість зимових канікул. Вовковинецька ЗОШ І-ІІІ ступенів, що на Деражнянщині, на жаль, не була виключенням. У 2016 році, коли проблемною школою особисто почав опікуватись народний депутат України Віктор Васильович Бондар, стався справжній прорив. Саме за його сприяння з державного бюджету виділили кошти на реконструкцію нежитлового приміщення під котельню на твердому паливі та мережі зовнішнього теплопостачання на суму понад 887 тисяч гривень.

Також за сприяння народного депутата із держбюджету були виділенні кошти на реконструкцію котельні на твердому паливі Яблунівської ЗОШ І-ІІ ступенів Деражнянського району на загальну суму 317 тисяч 500 гривень.

Значних змін зазнав і Деражнянський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 – гімназія». За сприяння Віктора Бондаря із державного бюджету виділили кошти на реконструкцію котельні на твердому паливі на суму 613 тисяч 500 гривень.

Лікарні та школи – це головні соціальні об’єкти у селищі. Доведення їх до ладу стає першим кроком у покращенні життя селян. Відтак у 2016 році розпочалися роботи і на іншому об’єкті села Вовковинці. У колишньому приміщенні школи оселили довгоочікувану лікарню. Під одним дахом знаходитиметься амбулаторія сімейної медицини, десять ліжок стаціонару та швидка допомога. Наприкінці року за сприяння Віктора Бондаря місцева влада встигла освоїти кошти із державного бюджету у сумі 3 мільйона 393 тисячі 156 гривень, наразі тут проходять повноцінні ремонтні роботи.

 

Суттєві зміни відбулись також і у Деражнянській загальноосвітній школі № 1 – початкова школа. Тут за сприяння народного депутата України Віктора Бондаря виділили кошти із держбюджету у сумі 400 тисяч гривень на повноцінну заміну покрівлі та водовідливів. А ще 300 тисяч гривень пішли на заміну вікон Радовецької загально-освітньої школи, що у селі Радівці, Деражнянського району. Тепер діти навчаються у теплих класних кімнатах і не мерзнуть.

Відтак Деражнянський район за сприяння лідера партії «Відродження», народного депутата України Віктора Бондаря, з державного бюджету отримав колосальну суму у розмірі 6 мільйонів 198 тисяч 156 гривень.

Автор: Адміністратор сайту