Новини
Суспільство

Члени сімей загиблих учасників АТО отримають додаткову пільгу на оплату житлово-комунальних послуг

Депутати Хмельницької міської ради прийняли рішення надати членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції додаткову пільгу в розмірі 50% понад розмір пільги, встановлений Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, на оплату житлово-комунальних послуг з січня по грудень 2017 року.

Таку пільгу члени сімей полеглих Героїв АТО уже мали у 2016 році. Половина плати за комунальні послуги їм компенсується державою, а ще половина – з бюджету міста.

У Хмельницькому цією пільгою скористається 61 мешканець, що має офіційний статус члена сім’ї загиблого у АТО.

Під час 11 сесії Хмельницької міської ради депутати також ухвалили рішення про надання додаткової пільги в розмірі 50% на оплату житлово-комунальних послуг з січня по грудень 2017 року сім’ям загиблих учасників бойових дій в Афганістані та інших локальних війнах.

Таку ж пільгу з міського бюджету компенсують і дружинам (чоловікам) померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Крім міської, ця категорія має 50% пільгу з державного бюджету.

Пільги на сплату за житлово-комунальні послуги отримають й чотири Заслужених донори України, що проживають у Хмельницькому. Двоє з них у 2017 році матимуть 25% додаткової пільги до основної, яку отримують як учасники бойових дій. Ще двоє отримають 100% пільги.

Автор: Адміністратор сайту