Новини
Суспільство

Для мешканців Хмельницького надрукують листівки про захист житла від злочинців

У рамках реалізації проекту “Безпечний будинок” поліцейські провели зустріч з керівниками ЖЕКів.

Розробник проекту т.в.о. заступника начальника Хмельницького відділу поліції Ігор Кирник під час зустрічі наголосив присутнім на тому, що «безпечними» можуть стати не тільки будинки, які обслуговуються ОСББ, а й ті багатоповерхівки, які стоять на балансі ЖЕКів.

Нагадаємо, що з нового року у Хмельницькому розпочалося впровадження сервісно-профілактичного проекту «Безпечний будинок». У рамках реалізації цієї ініціативи поліцейські разом з представниками місцевої влади, працівниками комунальних служб та головами ОСББ проводять обстеження багатоповерхівок та прилеглих територій. За результатами огляду будівель надаються рекомендації їх мешканцям, як убезпечити своє житло від посягань злочинців, зокрема крадіжок майна.

А нещодавно відбулась зустріч представників Хмельницького відділу поліції з керівниками ЖЕКів. Під час цієї зустрічі розробник проекту Ігор Кирник наголосив присутнім, що не тільки будинки, які обслуговуються ОСББ, можуть стати «безпечними», а й ті, що стоять на балансі ЖКГ, також обстежуватимуться.

— Ми вже розробили пам’ятку з порадами, як убезпечити свій будинок, та спільно із Хмельницькою міською радою плануємо запустити її у друк в достатній кількості, – зазначив Ігор Кирник. – Окрім цього, на стадії вирішення питання про виготовлення та поширення інформаційних листівок серед мешканців обласного центру, де зазначена основна інформація, як вберегтися від шахрайств, крадіжок тощо.

Також Ігор Володимирович довів присутнім статистику вчинених злочинів та території міста за минулий рік, розповів про причини та умови скоєння цих злочинів, засоби і методи, які використовують злочинці для їх вчинення. Тож керівники ЖКГ мали змогу реально оцінити ризики, які загрожують будинкам, що стоять у них на балансі.

Тож з упевненістю можна сказати, що робота у напрямку підвищення ефективності взаємодії поліції і населення стосовно запобігання і попередження злочинів майнового характеру у Хмельницькому триває.

За інформацією Сектора комунікації поліції Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко