Новини
Бізнес

Мешканці Славутчини активно наповнюють місцевий бюджет

Податок на доходи фізичних осіб є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів, його питома вага в загальних надходженнях становить 53,3 відсотка. За 2016 року до зведеного бюджету сплачено мешканцями Славутчини 113,4 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, а це на 74,6 мільйона гривень більше, ніж за 2015 рік.
Зокрема, до місцевого бюджету надійшло 84,2 мільйона гривень, що на 25,7 мільйона гривень перевищує результат аналогічного періоду попереднього року.
На другому місці в наповненні  місцевих бюджетів  є сплата за землю. Зокрема, впродовж року власники землі та землекористувачі Славутчини сплатили її у розмірі 22,9 мільйона гривень, що на   8,1 мільйона гривень перевищує обсяги надходжень 2015 року.
Ще одним важливим джерелом доходів місцевих громад Славутчини є єдиний податок. За 2016 рік від  суб’єктів господарювання Славутчини надійшло 21,7 мільйона гривень єдиного податку, що на  7,7 мільйона гривень більше надходжень 2015 року.
«Сьогодні у нас є всі підстави стверджувати, що малий бізнес Славутчини не лише активно розвивається, але й дбає про сплату податків до бюджету територіальних громад. Це той органічний зв‘язок, який дає можливість не зупинятися на досягнутому. Тим паче законодавчі зміни 2017 року суттєво спрощують і та конкретизують процес сплати податків», – зазначив начальник Славутської ОДПІ Володимир Яремчук.

Автор: Адміністратор сайту