Новини
Суспільство

На Хмельниччині тепло постачають по-господарськи

За рахунок різних джерел фінансування 1660 житлових будинків осна­щено засобами обліку теплової енергії, що становить 75,9% від загальної кіль­кості житлових будинків з централізованим теплопостачанням, будинковими лічильниками гарячої води оснащено 11,5% житлових будинків, холодної – 28,4%. Про це повідомив Григорій Ващук, заступник начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

Крім цього, на теплопостачальних підприємствах області проведено роботу з реконструкції, модернізації, технічного переоснащення, доосна­щення, заміни та встановлення нових котлів і котельного обладнання, будівництва нових котелень. Зокрема, на 38 котельнях замінено, реконструйовано, перео­снащено, дооснащено та модернізовано 70 котлів. У цих котельнях на альтер­нативні види палива переведено 41 котел, з яких на дровах та пелетах пра­цюють 35 котлів,  на  вугіллі – 2 та на електроенергії – 4 котли.

“Завдяки вжитим заходам очікується скорочення споживання природного газу в обсязі 6435,1 тис.м3 та його заміщення в обсязі 3123,9 тис.м3 на рік”, – каже чиновник.

Джерело: “Поділля центр”

Автор: Алла Самойленко