Новини
Суспільство

Торік Хмельницька академія випустила 273 офіцери-прикордонники

У єдиній в Україні академії, що готує прикордонників, говорять про високий рівень професійності своїх випускників. Хмельницькі прикордонники цілком в змозі взяти під контроль східний кордон держави.

У Національній академії держприкордонслужби імені Богдана Хмельницького підбили підсумки роботи за минулий рік та поділилися планами на майбутнє, повідомляє Depo.Хмельницький.

Підсумовувати є що, адже торік академія втілювала нові освітньо-професійні програми з посиленою військово-прикордонною складовою. Стіни альма-матер полишили 273 офіцера-прикордонника, підготовлені за найвищим розрядом.Одним із важливих втілень у прикордонній академії називають введення навчального курсу з кримінального аналізу і аналізу ризиків для Нацполіції.

Курсанти-прикордонники минулоріч вперше працювали на державному кордоні, де вони впродовж кількох місяців мали змогу на практиці перевірити отримані в ВИШі знання.

Окрім цього, майже у два рази збільшилась кількість виїздів науково-педагогічного складу академії у закордонні відрядження. Впродовж минулого року викладачі НАДПСУ ім Богдана Хмельницького відвідали понад 20 країн світу, де переймали досвід ЄС та НАТО у організації охорони державних рубежів.

 

“Ми готові до безвізового режиму на західних рубежах держави і цілком в змозі взяти під контроль східний кордон України”, – запевнив ректор НАДПСУ генерал-майор Олег Шинкарук.

Автор: Алла Самойленко