Новини
Кримінал

Злодій на вкрадені у пенсіонера гроші помандрував на таксі з Хмельниччини на Миколаївщину

Зловмисника затримали на в’їзді у місто Запоріжжя: на викрадені гроші він «дозволив» собі таксі з Летичева аж до рідного села в Миколаївській області. Про це повідомляє поліція Хмельницької області.

30-річний підозрюваний родом із Миколаївської області. Раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за розбійний напад з проникненням. У Летичів приїхав до своїх знайомих. Під час перебування в селищі заприятелював з місцевим 86-річним пенсіонером. Увійшовши в довіру до потерпілого, злодій пообіцяв купити у нього певні речі. Домовились про зустріч 23 січня. Та поки дідусь визирав гостя біля хвіртки, той, зайшовши садками на подвір’я, проник у будинок, звідки викрав 45 тисяч гривень та майже 3 тисячі доларів США. Пенсіонер встиг тільки побачити, як злодій вистрибує з вікна.

Зловмисник із викраденими грішми одразу побіг на стоянку таксі і винайняв автомобіль аж до рідного села в Миколаївській області. Працівники Летичівського відділу поліції, до яких звернувся за допомогою пенсіонер, з’ясували, що злодій рухається в напрямку Запорізької області. Вони зв’язалися з колегами із Запоріжжя і автомобіль зі злочинцем затримали на в’їзді в місто.

Підозрюваного вже доправили назад у Летичів і оголосили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. На період досудового розслідування суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

 

Автор: Алла Самойленко