Новини
Суспільство

“370 днів у камуфляжі”. Щоденник добровольця

У Шепетівці, в приміщенні музею Миколи Островського, відбулася презентація книги демобілізованого військового із Здолбунова Петра Солтиса.
Петро Олегович – борець ще з юності, брав участь в обох Майданах. Тому, коли розпочались запеклі бої на Сході України, не вагаючись пішов захищати Батьківщину. Пішов добровольцем, із першого дня почав вести військовий щоденник, де описував події, які відбувалися.

Книга у шести розділах розповідає про військову підготовку дивізіону, військові дії на Сході України, моральний та фізичний стан бійців, які повертаються додому з війни. А ще – прагнення показати воєнні реалії без прикрас та вигадок.

Пан Солтис презентував свою книгу, розповідаючи про події, які внесли корективи в його життя, про свої відчуття та фронтові будні. Відповідав на запитання. Разом із Лідією Юхимович згадали події з книги, зокрема, його відповідальну посаду та святкування 50-річчя.

Потім був перегляд документального фільму про військові будні Окремої Артилерійської 44 бригади.

Голова ГО «Шепетівська спілка учасників бойових дій в зоні АТО» Андрій Кондратюк, товариш і побратим Петра Олеговича, розповів про створення 44-ї бригади, історію створення герба та прапора бригади.

Героїв, які загинули, вшанували хвилиною мовчання.

За матеріалами сайту міста Шепетівка.

Більше фото – за посиланням.

Автор: Тетяна Новак