Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині вже використали більше половини заготовленої протиожеледної суміші

«Із початку зими дорожніми господарствами області вже використано 44,3 тис. тонн протиожеледної суміші. За аналогічні періоди минулих двох років таке використання було вдвічі меншим. Саме тому, філіями ДП «Хмельницький облавтодор» додатково отримано 10 вагонів із технічною сіллю та збільшено заготівлю фрикційних матеріалів. Окрім того, на випадок складних погодних умов, створено п’ятиденний запас паливо-мастильних матеріалів”, – зазначив начальник Служби автодоріг, Петро Гнидюк, доповідаючи на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації.

Через аномальну кількість снігових опадів, постійні перепади температури повітря філії ДП «Хмельницький облавтодор» були змушені змобілізувати усі сили та наявний ресурс. Із сніговими переметами та ожеледицею у цілодобовому режимі боролися від 150 до 180 одиниць техніки, майже 300 дорожніх працівників. Водіям піскорозкидачів, навантажувальної та очисної техніки в пікові періоди доводилось працювати по 15 годин на добу, повідомляє прес-служба САД у Хмельницькій області.

Але недостатність та зношеність наявних у філіях механізмів не дали можливості дорожникам оперативно ліквідувати наслідки негоди.

«До того ж, великовагові транспортні засоби, які, в переважній більшості, рухаються на літній гумі, без ланцюгів протиковзання, спричинюють затори та ускладнюють роботу дорожнім службам», – зауважив Петро Гнидюк.

 

Автор: Тетяна Новак