Новини
Суспільство

У Хмельницькому арештоване майно боржників передають у АТО

Майно боржників стане у нагоді військовим. У Хмельницькому арештований транспорт передали підрозділу, який ремонтує військову техніку області. Йдеться про легкових «Volkswagen Golf». Свого часу автомобіль арештували держвиконавці  за рішенням суду. Легковик не змогли реалізувати на торгах, але знайшли інше, шляхетніше, призначення – передали для потреб підрозділу з ремонту військової техніки. «Все майно, яке конфіскується в дохід держави, має пройти три етапи торгів. У разі, якщо воно не було реалізоване, воно підлягає безоплатній передачі», – зазначив директор ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України Віктор Вишньов.

Підрозділ обслуговує всю Хмельниччину. Відтак чи не найважливіше для ремонтників, аби транспорт був економічним. Легковик «»Фольксваген Гольф» 97 року випуску замінить тридцятирічний службовий УАЗ. Економія палива буде більше, ніж втричі. Замість 17 літрів на 100 кілометрів – лише п’ять. «Ми обслуговуємо всю область. Радіус – 250 км. Тому для нас дуже важливо, що автівка економічна», – розповів начальник КЕВ, м. Хмельницький Петро Кохун.

Тепер УАЗ вирушить на Донбас. У зоні військовий дій його висока прохідність як раз і стане у нагоді.

До речі, соціальну ініціативу, коли арештований транспорт боржників передають для потреб атовців, на Хмельниччині застосовують не вперше. Минулоріч так  автівку та мотоцикл отримав штурмовий батальйон «Айдар».

Арештоване та нереалізоване майно боржників у АТО передають від 2014 року. Всього у такий спосіб туди відправили близько тисячі автівок, а ще  рюкзаки і спальники та речі для соціальних закладів.

Автор: Адміністратор сайту