Новини
Суспільство

У крупецькому садочку стало тепліше

У дитячому садочку села Крупець, що на Славутчині, стало тепліше, а грошей на опалення витрачається менше. Завдяки коштам, виділеним із державного бюджету, тут було зроблено капітальний ремонт, утеплено будівлю та оновлено фасади. За словами народного депутата України Романа Мацоли,  він чимало попрацював, аби переконати урядовців включити цей об’єкт для державного фінансування у 2016 році. Як наслідок, 443 тис. грн. було виділено на крупецький садочок.

Народний обранець у п’ятницю, 20 січня, після сесійного тижня у Парламенті особисто приїхав у Крупець, аби переконатися, що кошти витрачені правильно, а дітки та їхні вихователі перебувають у комфортних умовах. Разом з нашим депутатом були у Крупці і представники районної влади – голова адміністрації Богдан Маршук та голова ради Леонід Радзивілюк.

Радісно зустріли гостей вихованці Крупецького навчально-виховного комплексу. Це й не дивно, адже місцевий садочок і справді виглядає святково, ніби заново народився. Тепер це теплий, світлий та привітний заклад, у якому хочеться вчитися та працювати.

Відзначимо, що протягом останніх двох років, завдяки децентралізації, активній роботі народного депутата Романа Мацоли та представників місцевої влади, багато подібних проектів уже реалізовані на Славутчині, а також Шепетівщині та Полонщині.

Окрім коштів з державного бюджету, колектив НВК також виграв грант від громадської організації Романа Миколайовича, за кошти якого було облаштовано спортивний майданчик, зокрема футбольне, баскетбольне та волейбольне поля. Зауважимо, що ними зможуть користуватися не лише учні зі школи, але й усі мешканці села. Також за кошти гранту було придбано ще й м’ячі.

Роман Мацола, у своєму виступі перед крупчанами подякував місцевій владі та адміністрації НВК за активність та спільну працю під час реалізації проектів з утеплення школи та облаштування майданчика. На думку депутата, тільки спільними зусиллями, не популізмом, а ось такими корисними справами влада повинна завойовувати симпатії людей, відпрацьовувати даний виборцями мандат довіри.

Роман Миколайович намагається у повній мірі використовувати свої можливості допомагати людям. Залучає бюджетні кошти, активізує та допомагає громадам через конкурс мікро-грантів, активно працює у Верховній Раді та на окрузі. Ось і перебуваючи у Крупці, після оглядин зробленого, Роман Миколайович ще й провів особистий прийом виборців.

Автор: Тетяна Новак