Новини
Інфраструктура

Хмельницька влада слухала про проблеми Ракового

Як не прикро, але у цьому мікрорайоні нині чи не найбільше проблем у комунальній сфері. Адже Міністерство оборони України, якому належить весь житловий фонд, а це 89 будинків, понад 30 років фактично не займається вирішенням проблем раківчан. Навіть після багаторазових звертань влади Хмельницького про передачу на баланс міста інфраструктури колишнього військового містечка проблема не зрушується з місця. От і виходить, що ті, хто повинен дбати про соціальну сферу, цього не робить, а місто, не маючи на те законних підстав, намагається їх якось вирішувати. Торік на поточний ремонт з міського бюджету для Ракового спрямували 220 тисяч гривень. Та й за рахунок капітальних видатків зроблено великий обсяг робіт, замовником яких є міська рада. Цьогоріч фінансування поточних ремонтних робіт у мікрорайоні збільшено порівняно з минулим роком на 141 тисячу гривень.
Як підтвердив прийом громадян, найбільше вони потерпають від того, що житловий фонд зношений. Будинкам здебільшого потрібен уже не поточний, а капітальний ремонт. Так, з будинку №3 на вулиці Ціолковського прийшли одразу кілька заявників. І хоча заходили вони поодинці, озвучували однакові проблеми. Найбільша — підтікання даху, що спричиняє незручності в квартирах на верхніх поверхах. Будинок 1936 року й останній ремонт тут проводився ще у 1980-х (!). Щоправда, за кошти міста тут уже почали замінювати дахове перекриття. Тож є надія, що умови проживання таки поліпшаться. Тим часом майже всі старі багатоповерхівки в Раковому, у яких відсутні технічні поверхи, потребують повної реконструкції. На жаль, такі роботи обходяться дуже дорого: на один будинок потрібно до 900 тисяч гривень.
Проблему з протіканням даху має і мешканка будинку №13/1 на вулиці Майборського. Однак там, як з’ясувалося, до цього докладають руки ще й безвідповідальні Інтернет-провайдери, які прокладають свої мережі не по-господарськи.
Місцева мешканка Раїса Василівна, звертаючись до Анатолія Нестерука, в його особі подякувала владі за підтримку та попросила облаштувати новий дитячий майданчик, встановлений минулого року. Відвідувачка з вулиці Майборського, 15 просила зменшити висоту східців у під’їзді, оскільки в будинку проживають інваліди. Володимир Бурдаш переймався зрізанням дерева поблизу його будинку, яке заважає мешканцям. Заступник міського голови пообіцяв сприяння у вирішенні всіх проблем.

 

Вікторія Стандрійчук для “Проскурів”

Автор: Алла Самойленко