Новини
Політика

Тихий візит грузинського реформатора

Про візит на Хмельниччину Саакашвілі мало хто знав. Робочу поїздку грузинського реформатора не афішували серед широкого кола. Якби там не було, він приїхав знайомитися із нашими людьми.

Розпочав із Понінки. Селище обрав не випадково, адже картонна фабрика ще влітку прогриміла на усю Україну. Тутешні люди давно не бачили білосніжної зими, а дітвора ліпить чорних сніговиків. Ціле село страждає від сажі, якою вкриті чи не усі  місцеві вулиці, скаржаться жителі і на здоров’я, адже дихати доводиться теж цією чорно кіпотю.

Селяни винуватять у своїх бідах місцеву картонну фабрику. Але у цієї медалі 2 сторони: з однієї – це викиди в повітря, з іншої – робочі місця та немала зарплатня.

 

Такого гостя цього дня у місцевій в лікарні аж ніяк не чекали, проте зачинені двері вдалось подолати… Зараз приміщення, в якому раніше рятували життя, пустує… 8 000 осіб та 4 прилеглих селища залишились без медичної допомоги. Висловлювали протести, мітингували, але в результаті працює в Понінці лише поліклініка.

Як стверджують місцеві люди – влада навчилася закривати очі на проблеми простих і смертних селян. Тож просять допомоги у грузина.

Щоб не годувати людей «обіцянками», Саакашвілі перед громадою встановлює рамки для виконання свого плану.

 

В одному із найдревніших міст України —  Полонному — влада теж продемонструвала все, на що здатна. Небайдужі жителі зібрались поскаржитись на очисні споруди.

З року в рік на очисні виділяють кошти, але питання місцевої каналізації досі залишається невирішеним.

Також навідався Михайло Саакашвілі до селища Гриців Шепетівського району. Довго спілкувався із місцевими. Порадив об’єднуватися і діяти.

Подробиці – у сюжеті 33 каналу.

 

 

Автор: Тетяна Новак