Новини
Політика

Звіт народного депутата України Віктора Бондаря за 2016 рік по Летичівському району

БЛОК ПОЗАБЮДЖЕТНИХ КОШТІВ

Допомога спорту та культурі на Летичівщині

Сприяння здоровому способу життя молодого покоління завжди було в полі зору народного депутата України Віктора Бондаря. Саме тому не залишилась поза увагою Летичівська футбольна команда «Нива». Футболістам була надана допомога для участі у чемпіонаті Хмельницької області сезону 2016, також хлопці отримали новеньку спортивну форму, а головне за сприяння народного депутата був приведений в порядок Летичівський футбольний стадіон (проведені роботи з підготовки футбольного поля, а саме: забезпечення водопостачання стадіону, придбання труб, насосів та решта необхідного приладдя). Сума витрачених коштів склала 31 тисяча 657 гривень.

У червні за підтримки народного депутата України Віктора Бондаря у славному Летичеві відбувся перший Всеукраїнський фестиваль народної творчості «Вільний орле, Кармелюче, почуй Україну». Цей захід зібрав близько тисячі українських патріотів з усіх куточків Хмельницької та сусідніх областей, який був пов’язаний з історичними подіями, що проходили на нашій Подільській землі, а величною постаттю цих подій був народний месник Устим Кармалюк. На фестивалі була дійсно патріотична атмосфера, адже більша частина присутніх була одягнена у колоритне українське вбрання та вишиванки. Завдяки таким зусиллям народного депутата України Віктора Бондаря дійсно згуртовується нація та відроджується патріотизм українців. Загальна сума на створення свята склала 68 тисяч 900 гривень.

Символічні дні народження сіл вже давно стали доброю традицією для подолян. Такі дні об’єднують багатьох людей у прагненні пишатись милим серцю «куточком». Так на протязі 2016 року народний депутат України Віктор Бондар допоміг відзначити практично всі дні сіл у Летичівському районі. Старожили сіл, багатодітні матері, учасники бойових дій в Афганістані та АТО від його імені отримували вітальні листівки, цінні подарунки та матеріальні допомоги. Загальна сума на проведення заходів та надані фінансові допомоги склала близько 40 000 гривень.

Народний аматорський хор ветеранів війни та праці “Стежина” розпочав свою роботу у 1987 р. У складі хору – учасники війни, діти війни, ветерани праці та ветерани військової служби. Впродовж всього часу свого існування хор ветеранів війни та праці бере участь у різних заходах районного та обласного значення. Але для проведення виступів на високому рівні потрібні сучасні фольклорні костюми. Відтак народний депутат Віктор Бондар допоміг ветеранському хору із вишиванками у кількості 43 комплекта на загальну суму 15 тисяч 400 гривень.

Відродження духовності на Летичівщині

Осередок духовності та віри невдовзі з’явиться у Летичеві, адже народний депутат Віктор Бондар постійно дбає про відродження духовності так, як суспільство без віри не має майбутнього. У самому центрі Летичева, поряд із парком за сприянням Віктора Васильовича, будують дерев’яну церкву. Роботи розпочали восени 2016 року, адже саме ця пора року – це найкращий час для робіт із деревиною. За прохолодної погоди деревина всихається поступово, тому стіни будуть надійними та міцними. На сьогоднішній день роботи підходять до завершення, а сума витрачених коштів склала 400 тисяч гривень.

Допомога громаді

Двічі на день через село Западинці, Летичівського району курсує автобус, який сполучає населений пункт із обласним центром. Маршрут користується неабиякою популярністю: хтось їде на ринок, хтось – до лікарні чи просто по справах. Але чекати в холодну пору року транспорт під дощем чи сильним вітром без зупинки зовсім незручно. Тому на звернення місцевих жителів про встановлення нової автобусної зупинки, народний депутат Віктор Бондар відгукнувся одразу. Завезли необхідні матеріали, жесть, каркас, щебінь та пісок, тож нова зупинка стала місцевим жителям у нагоді. А сума фінансової допомоги склала 9 тисяч 400 гривень.

Наприкінці травня господарство однієї сім’ї у селі Головчинці, Летичівського району постраждало внаслідок пожежі. Мешканці села звернулись по допомогу до народного депутата Віктора Бондаря із проханням допомогти у відбудові постраждалого будинку. Віктор Васильович довго не вагаючись, надав фінансову допомогу для придбання шиферу на суму 15 тисяч гривень.

Підтримка навчальних закладів Летичівщини

Навчально-виховний комплекс імені Григорія Димчишина, що у селі Митківці, Летичівського району став ошатнішим і комфортнішим. За сприяння Віктора Васильвича тут провели ремонтні роботи. Були придбані усі необхідні будівельні матеріали – цемент, пісок, фарба та інше, а сума допомоги склала 6 тисяч 100 гривень.

Піклування про підростаюче покоління завжди у пріоритеті Віктора Васильовича, адже діти – це майбутнє нашої країни. Відтак на День Незалежності України у Летичівському дитсадочку «Веселка» відбулось справжнє довгоочікуване новосілля. Адже реконструкція тривала кілька років, але відкриття дошкільного закладу, на який так чекали у Летичеві, було б неможливим без підтримки народного депутата України Віктора Бондаря. Парламентар допоміг повністю обладнати у садочку сучасну котельню. Подарував техніку для кухні та пральної – холодильники, плити, пральні машини, сушарки, праски, прасувальні дошки. Аби виховний процес для хлопчиків та дівчаток був цікавим, також дитсадок отримав комп’ютери, проектори з переносним екраном та музичні колонки. Також був придбаний і завезений весь необхідний посуд з розрахунком на 80 діток, побутова техніка і інший інвентар для прибиральних робіт. Загалом дитячий садок отримав подарунки для повноцінного функціонування на загальну суму 237 тисяч 500 гривень.

Також народний депутат Віктор Бондар не забув і про першачків. Так, влітку старші групи дошкільнят садочку «Журавлик» села Голенищево та садочку «Пролісок» с. Грушківці,  Летичівського району попрощалась з рідними навчальними закладами. Перший у житті малечі випускний відзначили урочисто, а за сприянням Віктора Васильовича, майбутнім першокласникам, були вручені повноцінні набори для першого класу із усім необхідним наповненням на загальну суму 3 тисячі 500 гривень.

Таким чином загальна сума позабюджетних коштів, які залучив народний депутат України Віктор Бондар для Летичівщини у 2016 році склала 827 тисяч 457 гривень.

БЛОК КОШТІВ ІЗ ДЕРЖАВНОГО БЮДЖЕТУ

Руку допомоги Віктора Бондаря постійно відчувають на Летичівщині. Тут добре знають, що до вирішення проблем свого округу та покращення життя його мешканців народний депутат України, лідер партії «Відродження» підходить системно. Він максимально використовує усі важелі впливу, які доступні парламентареві. Віктор Васильович у 2016 році також активно працював над вирішенням питань щодо залучення коштів державної субвенції і для Летичівщини. Зокрема кошти надійшли на такі об’єкти:

  • капітальний ремонт (енергозберігаючі заходи – утеплення зовнішніх стін) Летичівського навчально-виховного комплексу №1 – 1 мільйон 129 тисяч 400 гривень.
  • питання якісної медичної допомоги є одним з найболючіших для мешканців сіл. У Меджибізькій об’єднаній територіальній громаді якість надання медичних послуг значно покращились. Завдяки підтримці лідера партії «Відродження» Віктора Бондаря, із державного бюджету виділили кошти на реконструкцію центру первинної медико-санітарної допомоги у селі Требухівці, що входить до складу громади. Створення такого медичного центру був нагальним питанням для мешканців територіальної громади, адже саме у Требухівцях такого закладу не було, а тепер медики обслуговують мешканців із 12 сіл, завдяки тому, що село розміщене у центрі громади і тепер сюди буде зручно добиратися звідусіль. Загальна сума на капітальний ремонт приміщення комунальної установи надійшла у розмірі 400 тисяч гривень.
  • реконструкція Летичівського навчально-виховного комплексу № 2 загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – гімназія – 2 мільйона 844 тисячі 500 гривень.
  • будівництво лінії електропередач для вуличного освітлення в с. Варенка, Летичівського району загальною вартістю 100 тисяч 500 гривень.
  • будівництво лінії електропередач для вуличного освітлення в с. Новокостянтинів, Летичівського району загальною вартістю 320 тисяч гривень.

Відтак Летичівський район за сприяння лідера партії «Відродження», народного депутата України Віктора Бондаря, з державного бюджету отримав суму у розмірі 4 мільйона 794 тисячі 400 гривень.

Автор: Тетяна Новак