Новини
Політика

Мешканці Понінки поскаржилися Михайлу Саaкашвілі на картонно-паперовий комбінат

А він, в свою чергу, пообіцяв поскаржитися на порушників людського спокою і теоретично екологічного законодавства главі Уряду Гройсману.

Перебуваючи проїздом на півночі Хмельниччини  в рамках  популяризації «Руху нових сил», Михайло Саакашвілі побував у містечках Полонне, Понінка та Грицеві, а також довколишніх селах. Гідом екс-голови ОДА Одещини Хмельниччиною став колишній його підлеглий, очільник однієї з РДА Одеської області, знаний активіст та політичний перебіжчик Олесь Вітряний.  Політичні бонуси вирішили заробити на критиці нинішньої влади та на співчутті  й увазі до екологічних прорблем,  до прикладу, Понінки. Власники підприємства, яке є місто та бюджетоутворюючим, нашкребли на  котел, котрий працює не на російському газі, а на українському вугіллі, проте на потужні фільтри грошей поки не мають. Відтак  сажа,  та залишки породи, котрі після спалювання вилітають в заводську трубу, суттєво забруднюють

довколишню   територію містечка. То ж обурення мешканців, повязане з таким дискомфортом  є логічним.  Результати досліджень інспекторів-екологів  порушень екологічного законодавства  не підтверджують. Проте сажа із заводської труби повсюдно. Особливо добре її видно на білому снігові. Політик у спілкуванні неодноразово пообіцяв долучитися до вирішення проблеми, але обіцяти – це ще не значить виконувати. Що зміниться після гостин у Полонному та Понінці Саакашвілі покаже час. Доки – єдиним результатом є хвиля постів у соцмережах.

Зокрема,  на своїй сторінці у фейсбуці  українсько-грузирнський політик та громадський діяч про відвідування півночі області написав: «У Хмельницькій області окрім жахіть з заводом і лікарнею є і позитивні історії. Організувався Перший національний аграрний кооператив і тисяча сімей з кількох областей здають туди молоко по 7 грн за літр. Люди з цього кооперативу беруть корів в оренду і вперше за десятиліття поголів’я худоби почало збільшуватися. Ми були на одному з пунктів приймання, а також гостювали у родині, яка бере участь в програмі. Хороший приклад, коли ми вже втомилися чекати допомоги від держави і взялися за справу самі».

У спілкуванні із мешканцями Понінки Саакашвіллі пообіцяв, що матиме розмову із главою Уряду щодо екологічних проблем Понінки, повязаних із діяльністю Понінківського картонно-паперового комбінату. Це не перший  відомий політик, котрий піариться на проблемах мешканцйів Плонщини та Понінки.  Лідером у публічній війні за екологічне благополуччя та закриття «джерела екологічних проблем Хмельниччини і Житомирщини» – Понінківського картонно-паперового комбінату є  ще один політик із префіксом екс- – ексглава Верховної Ради України Володимир Литвин.

Автор: Адміністратор сайту