Новини
Суспільство

На Городоччині любителі ковзанів і риболовлі нехтують правилами безпеки

Уже не раз говорилося про небезпеку, яку таїть у собі лід. Однак любителі ковзанів і риболовлі нерідко нехтують попередженнями й правилами безпеки. У багатьох випадках така безвідповідальність закінчується трагічно. Кожен рибалка впевнений, що має великий досвід зимової риболовлі і, звісно ж, відчуває межу ризику, яку, як йому здається, ніколи не переступить.

З метою попередження травмування та загибелі громадян на льоду, 28 січня працівники ГУ ДСНС України у Хмельницькій області провели рейд щодо безпечної поведінки на льоду в м. Городок на р. Смотрич. Під час відпрацювання з рибалками провели інструктаж та вручили пам’ятки із заходами безпеки, яких потрібно неухильно дотримуватись, перебуваючи на льоду. У листівках також розміщені поради, як діяти у разі потрапляння під лід.

Також, фахівці Служби порятунку надали громадянам корисні поради як уникнути переохолодження та обмороження частин тіла. Зокрема, для цього потрібно одягатися тепло, але краще одягти не одну теплу та важку річ, а декілька тонких. Не можна палити на морозі, адже це призводить до зменшення циркуляції крові. Перед виходом на вулицю не можна наносити на обличчя зволожуючий крем. Під час прогулянки необхідно слідкувати за самопочуттям. Як тільки людина відчула ознаки переохолодження, краще відразу зайти до теплого приміщення.

Пам’ятайте: дотримання елементарних правил безпечної поведінки допоможе вам зберегти своє життя і життя людей, які знаходяться поруч. Не забувайте роз’яснювати ці правила дітям!

Автор: Адміністратор сайту