Новини
Суспільство

Центр допомоги нужденним у Красилові — просто при парафії

У місті Красилові на Хмельниччині від 17 січня 2017 р. при римо‑католицькій парафії Пресвятого Серця Ісуса працює Центр допомоги нужденним. Він діє у тісній співпраці з місцевою владою.

Центр розташований на території парафії та відкритий для потребуючих щоденно з 12.00 до 14.00. Крім безкоштовних гарячих обідів та змоги зігрітися в теплому приміщенні, тут можна отримати гуманітарну допомогу та духовну підтримку.

Центром допомоги для бідних опікується вікарій парафії Серця Ісуса о. Збігнєв Савчук OFM Cap.

— Ця зима досить холодна, а також коли бачиш, як люди риються в баках для сміття, то розумієш, що вони потребують допомоги, — каже священик. — Намет і пічку нам надала на необмежений термін місцева Державна служба надзвичайних ситуацій. Сказали: «Користуйтеся, скільки буде потрібно». Щоденно до нас приходить 12‑15 чоловік. Крім того, що годуємо обідом, ми ще спілкуємося, молимося, читаємо Святе Письмо. Двоє чоловіків уже поїхали до реабілітаційного центру для алко‑ та наркозалежних у Старокостянтинові. Люди приходять різні. Є вчителька музики на пенсії. Можливо, поставимо піаніно, будемо робити музичні зустрічі.

Отцю Збігнєву допомагають місіонери школи св. апостола Павла та парафіяни. Готує смачну їжу кухарка реколекційного дому Юлія.

За столом люди, переважно старшого віку, провадять невимушену розмову. На столі — смачний гарячий суп, чай. Коди дивишся на таку сімейну обстановку, то розумієш, що ці люди отримують тут не тільки їжу та одяг, на які у них немає грошей, а й своєрідні «ліки від самотності» й таку важливу для них підтримку. «Ти не один у своїх труднощах. Я поруч», — ніби лунає з милосердного Серця Ісуса.

Джерело: CREDO

Автор: Адміністратор сайту