Новини
Дозвілля

Центральна бібліотека Хмельницького долучилася до Всеукраїнського Вікімарафону-2017

Центральна бібліотека Хмельницького долучилася до Всеукраїнського Вікімарафону-2017, який проходив у багатьох містах України з 28 до 30 січня 2017 року.
Координатор Вікімарафону у місті Хмельницькому Аліна Возна консультувала та допомагала учасникам створювати свої перші статті. Як розповіла Аліна: «Цей захід присвячений 13-річчю української Вікіпедії. Найкращий подарунок, який лише можна подарувати вільній електронній енциклопедії – створити для неї свою першу статтю. Всі, хто зробить свій особистий внесок у розвиток україномовної Вікіпедії, отримають корисні знання та позитивні емоції».
До читального залу бібліотеки у фінальний день марафону завітали близько 20 бажаючих, які стали учасниками Вікімарафону. Серед відвідувачів були ті, хто вперше знайомився з Вікіпедією, а також досвідченні вікіпедисти. Протягом п’яти годин усі разом знайомилися та освоювали Вікіпедію, створювали статті про різні заклади культури нашого міста та про відомих сучасних місцевих письменників, поетів та митців, використовуючи фонди бібліотеки.
Своїми враженнями поділилася викладач по класу гітари Хмельницької дитячої школи мистецтв «Райдуга» Анастасія Бідюк: «На такий захід я потрапила вперше. Дуже цікаво та корисно було створювати статтю про школу, в якій я працюю. Я прийшла вже з готовим матеріалом, тому впоралася із завданням досить швидко».
Про ще один заклад культури – Хмельницьку музичну школу №2 – створювала статтю у Вікіпедії концентрмейстер Інна Аріон: «Завантажувати свою першу статтю у Вікіпедію було досить легко. Аліна приділила мені багато уваги, допомогла з редагуванням та джерелами. Про такого куратора можна лише мріяти!».
Тож, Вікіпедія збагатилася 11 статтями про Хмельницький, а саме: муніципальний естрадно-духовий оркестр, дитячу школу образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, Моно-театр Кут, про Дмитрика Володимира Андрійовича, вулицю Басейну та інші.

Наприкінці заходу усі учасники, які відвідали захід та писали статті, отримали корисні брошури та сувенірні подарунки від Вікіпедії.

Автор: Адміністратор сайту