Новини
Інфраструктура

З центру Хмельницького зникнуть кіоски-одинаки

До березня кіоски у центрі Хмельницького мають оновити свій вигляд. Окрім цього,  чимало з них змінить своє розташування, – таке рішення ухвалили в міській раді. За словами профільного зхаступника хмельницького міського голови, малі архітектурині форми згрупують  ймовірніше по вісім яток  і запропонують для  кожної з таких груп один архітип на вибір. Поки що мова йде про чотири точки в центральній частині міста, де матимуть право розташовуватися такі мафи. Окрім цього підприємцям запропонують кілька варіантів оновлення вигляду кіосків, аби вони не вибивалися із загального архітектурного ансамблю центральної частини міста.  Витрати на апгрейд яток власники мають оплатити з власної кишені, якщо хочуть і в подальшому торгувати в центрі Хмельницького.

Винятком для  обов’язкового переміщення  стануть газетні кіоски, – вони залишаться на своїх звичних місцях, зазначає Володимир Гончарук.

Поки що для МАФів усьго міста типових проектів і вимог немає. У віддалених мікрорайонах кожен і далі  споруджуючи торгову ятку, керуватиметься своїм смаком та глибиною гаманця.

Загалом у Хмельницькому  більше тисячі стаціонарних та пересувних мафів. Після ревізії у цій сфері за рік міська влада виявила більше півсотні кіосків, які встановлені незаконно. Зо два десятки з них уже демонтовано. Разом з тим, за останній період своїми рішеннями  виконком дозволив, а   міська рада затвердила дозволи на розташування кількох десятків  МАФів.

 

Для довідки:  спорудження одного МАФу в межах Хмельницької області коливається від  16 до 70 тисяч гривень за  прайсами виробників.

Автор: Адміністратор сайту