Новини
Кримінал

На Хмельниччині засуджено начальника-корупціонера

За вчинення корупційного злочину Хмельницьким міськрайонним судом до кримінальної відповідальності притягнуто колишнього заступника начальника Управління – начальника одного з відділів Хмельницької міської ради.

Про це повідомили у відділі процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури, працівники якого підтримували державне обвинувачення в суді.
За наполегливої позиції працівників прокуратури області доведено, що обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, у листопаді 2016 року одержав неправомірну вигоду у сумі 7000 гривень за здійснення впливу на працівників Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в області з метою оформлення дозвільних документів на об’єкт нерухомості.
Під час одержання вказаної суми коштів його було затримано у приміщенні міської ради.
За результатами розгляду кримінального провадження колишнього посадовця визнано винуватим в тому, що він прийняв пропозицію та одержав неправомірну вигоду для третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

З урахуванням ступеня суспільної небезпечності та тяжкості вчиненого злочину обвинуваченому в межах санкції статті призначено покарання у виді штрафу в розмірі 17000 гривень.

Також, до нього застосовано додаткове покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на 2 роки.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Автор: Адміністратор сайту