Новини
Події

На Хмельницькій атомній “гасили пожежу”

1 лютого на території Хмельницької АЕС відбулися планові пожежно-тактичні навчання. За легендою навчань внаслідок короткого замикання електропроводки сталася пожежа в адміністративно-побутовому корпусі Хмельницької АЕС.

У ліквідації умовної пожежі, яка охопила приміщення конференц-зали площею 70 м² були задіяні сили, засоби та обладнання пожежно-рятувальних підрозділів 3 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій (3 ДПРЗ ГУ ДСНС) України у Хмельницькій області та аварійні бригади ВП ХАЕС.

В рамках навчань персонал атомної станції разом із рятувальниками 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області продемонстрував послідовність та злагодженість дій при ліквідації умовної пожежі.

За словами начальника 7 Державної пожежно-рятувальної частини (ДПРЧ) з охорони ХАЕС, полковника служби цивільного захисту Вадима Шпака, під час проведення пожежно-тактичних навчань були закріплені професійні навички з організації та гасіння пожежі.

«За підсумками навчань поставлених цілей досягнуто, особовий склад виконав завдання в повній мірі», – підсумував оперативний черговий координаційної групи, майор служби цивільного захисту Андрій Душкевич.

Автор: Тетяна Новак