Новини
Суспільство

Хіти Скрябіна у Хмельницькому допомогли зібрати гроші на лікування маленького музиканта

У Хмельницькому 1 лютого лунали хіти Скрябіна і маловідомі пісні з ранньої творчості артиста. Так у місті вшанували пам’ять Кузьми і допомогали зібрати кошти на лікування 12-річного хлопчика-волонтера, який бореться з раком, Артема Харченка.

Благодійний концерт за підтримки Фонду імені Кузьми Скрябіна зібрав у залі обласної телерадіокомпанії «Поділля-Центр» аншлаг. Розпочали його тим, що на великих екранах біля сцени транслювали відео, де Андрій Кузьменко виконує гімн України. Усі заспівали разом з ним.

Для хмельничан виступили хмельницькі гурти «Панацея», «Lucky Bunch», «Flood Hopes», Марина Круть. Навіть академічний хор і муніципальний оркестр виконали пісні Скрябіна на благодійному концерті заради Артема Харченка.

Мати Кузьми спеціально для концерту передала книги сина, футболку з його світлиною, іграшковий автомобіль з його колекції та керамічні дзвіночки, які багато років виготовляє з чоловіком.

У перервах між виступами ці речі продали на аукціоні, де вторгували на лікування хлопчика понад 10 тисяч гривень. Волонтери також збирали гроші в скриньки.

«Хочу подякувати мамі Кузьми, яка передала всі ці лоти, та всім людям, які прийшли на концерт, аби допомогти мені і підтримати. Я хочу висловити вдячність за те, що зал весь повний, люди навіть стоять, аби також згадати Андрія Кузьменка, якого сьогодні вже, на жаль немає з нами», – звернувся до всіх Артем Харченко.

Як запевнили організатори, вечір пам’яті Кузьми – не вечір скорботи, тому потрібно веселитися і танцювати. Адже Скрябін був ще тим жартівником і добряком, і не хотів би, аби люди сумували.

Головний меседж концерту – бути справжніми, як Андрій.

Нагадаємо, 12-річному волонтеру та артистові Артему Харченкові поставили діагноз – саркома Юінга тазобедренного правого суглоба. На його лікування вже зібрали сотні тисяч гривень. Усі, хто хоче допомогти хлопчикові, може надсилати кошти Артему на картку ПриватБанку 5168 7572 7444 7731 – Василь Харченко (батько), номер телефону мами Наталі 0970658502.

Автор: Тетяна Новак