Новини
Події

Карасики і бички – смачне рибне меню-родзинка “Південної Брами”

«Південна Брама» – це ресторан, де відвідувачам раді завжди, а надто у тому випадку, коли можуть для них запропонувати щось особливо цікаве. Так як було  у день, коли традиційно святкують свої іменини Тетяни. Це свято відзначали у ресторані «Південна Брама» і раніше. Цьогоріч вирішили підготувати рибне меню для Тетян і для усіх охочих скуштувати смачненького.

Чому саме риба? Шеф-кухар Артем пояснив цей задум тим, що зазвичай жінки полюбляють саме рибні страви.

Звичайно, не обійшлося без юшки за традиційним рецептом. Варили її з карасів надворі на відкритому вогні. Звичайно, продукти були найсвіжіші. Прямо з вогню, запашну гарячу юшку офіціанти пропонували скуштувати усім гостям безкоштовно.

А перед цим гостей частували закускою – бичками у томатному соусі. Ця страва була не лише смачною, але й виглядала досить ефектно. Навіть гурмани не відразу здогадалися, що саме входить до складу закуски. Але смакувала закуска як домашня страва, ба – навіть смачніше. Презентували також коропа, запеченого з овочами, коропа-гриль, маринованого товстолоба з цибулькою, річкову форель у сметанному соусі і юшку з коропа та пшона. На перший погляд прості страви дуже пасували до святкової атмосфери закладу.

Це справжня майстерність – приготувати вишукане, смачне частування з простих продуктів. Подільські господині завжди вміли готувати рибні страви, передавали кулінарні секрети з покоління в покоління. Кухарі ресторану «Південна Брама» дотримуються народних традицій, але враховують у рецептах і сучасні тенденції. І, як годиться, готують з великою любов’ю.

Автор: Алла Самойленко