Новини
Суспільство

Хмельницьких спецпризначенців продовжують тренувати інструктори НАТО

Інструкторів Сил спеціальних операцій за системою НАТО у Хмельницькому більше не готують. Третій кваліфікаційний курс підготовки тепер стартував у нещодавно відкритому навчально-тренувальному Центі ССО на Житомирщині.

Як зазначив прес-офіцер ССО Збройних сил України Олексій Нікіфоров, у Хмельницькому торік відбулося два випуски спецпризначенців в рамках програми об’єднаної багатонаціональної групи (США, Литва, Латвія, Естонія).

Хоч третій курс стартував не в нашому обласному центрі, іноземні інструктори продовжують навчати хмельницьких спецпризначенців.

«На полігоні у Хмельницькому тривають навчання бійців ССО інструкторами НАТО в рамках різних програм. Ми продовжуємо впровадження сучасної системи підготовки особового складу. Саме такий підхід був визначений для Сил спеціальних операцій, які створюються за стандартами НАТО», – зауважив Олексій Нікіфоров.

За його словами, в тренувальному таборі навчального центру Сил спеціальних операцій інструкторами вже є ті спецпризначенці, які закінчили попередні курси у Хмельницькому, та іноземні інструктори країн-партнерів.

Автор: Тетяна Новак