Новини
Інфраструктура

Снігозвалище по-європейськи влаштували комунальники у Хмельницькому

У торговому центрі «Європа» пустка, тож поруч із ним комунальники влаштували снігозвалище. Крижані гори заввишки з людину. Сніг сюди звозили з центральних вулиць міста, а разом із ним загребли й сміття. Тож назвати це звалищем – аж ніяк не перебільшення.

В управлінні ЖКГ з’ясувалося, що комунальники самі собі визначили ділянку, на яку складуватимуть крижані відходи.

Ті ділянки, які раніше використовувалися для звалювання снігу, зараз уже в оренді. А потурбуватися про нове місце до випадіння опадів в управлінні не встигли.

Оскільки ділянку біля «Європи» вибрали навмання – на відповідність санітарним нормам її ніхто не перевіряв.

За словами представників управління, розчин солі та піску, яким посипають дороги та тротуари не несе в собі шкоди.

Екологи ж зазначають інше. Якщо сніг почне танути швидко – ймовірність забруднення річки, що тече поруч з «імпровізованим звалищем», буде чималою.

Сніг, який зібрали на вулиці, стає відходами. І велика концентрація суміші піску та хлориду натрію має пагубний вплив на рослини, а особливо – водойми.

Для того, щоб складувати сніг, у місті мають бути спеціально відведені ділянки. На сміттєзвалище його не везуть, а землю, яку використовували раніше, здають в оренду чи під забудову.

На полігоні місця для складування снігу немає. Адже сміттєпереробний завод досі залишається міфічною мрією хмельничан. Переговори з інвесторами ведуться, але ні ділянки, ні коштів ще не знайшли.

Подробиці – у сюжеті 33 каналу

Автор: Тетяна Новак