Новини
Кримінал

Дві жінки на Хмельниччині викрали на дачі металу на понад три тисячі

Подія сталася в селі Лугове Ярмолинецького району. Жінки викрали з будинку металевих виробів на 3200 гривень і здали все на пункт прийому металобрухту в Хмельницькому.

30 січня до Ярмолинецького відділу поліції надійшло повідомлення від 30-річного хмельничанина про те, що невідомі проникли в його дачний будинок, розташований у селі Лугове. Про те, що в будинку побували непрохані гості, власник дізнався від односельчанки, яка помітила, що вхідні двері відчинені. Прибувши на місце, господар побачив, що злодії зірвали скобу з дверей та викрали з будинку і підсобного приміщення автомобільні колеса, бензопилу, металеву плиту, газовий балон та металобрухт на загальну суму більше 3 тисяч гривень.

Правоохоронці, які прибули за викликом, вилучили на місці слідову базу та опитали жителів села. У ході проведених заходів з’ясувалося, що до вчинення злочину причетні дві місцеві жительки 1984 року народження. Одна із них живе по сусідству з обкраденою дачею. Побачивши, що господар довго не навідується на господарство, вона зателефонувала до подруги і запропонувала сходити подивитися, чи є в домі щось цінне. Злодійки винесли з будинку усі вартісні речі, а потім завезли металеві вироби на пункт прийому металу в Хмельницький, повідомляє прес-служба Нацполіції.

По даному факту працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

Автор: Тетяна Новак