Новини
Суспільство

На Хмельниччині визнано недійсними результати тендеру на проведення ремонту за 4 мільйони державних коштів

За принципової позиції прокуратури на Хмельниччині попереджено незаконне використання бюджетних коштів на суму понад 4 млн грн

За інформацією заступника керівника Шепетівської місцевої прокуратури Вадима Вітрука, господарським судом Хмельницької області задоволено позовні вимоги щодо визнання недійсними рішення тендерного комітету про закупівлю робіт з капітального ремонту будівлі будинку культури в одному із сіл Ізяславського району та укладеного на його підставі договору.

Як повідомлялось раніше, за результатами відкритих торгів у вересні 2014 року між Новосільською сільською радою та одним із товариств області укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти.

Згідно умов договору, підрядник зобов’язується виконати роботи з капітального ремонту будівлі сільського будинку культури, вартість яких визначена в розмірі понад 4 мільйони гривень.

Разом з тим, встановлено, що вказаний тендер проведено, а договір укладено з порушенням вимог чинного законодавства.

Як з’ясувалось, будинок культури на праві власності чи іншому визначеному законом праві користування зазначеній територіальній громаді не належить. Як наслідок, сільська рада не уповноважена була укладати такий договір.

Також встановлено, що місцевим бюджетом не передбачено відповідних призначень та асигнувань на здійснення вказаних ремонтних робіт.

Оскільки існувала загроза використання коштів місцевого бюджету територіальної громади села поза встановленим законом порядком, рішенням суду позовні вимоги прокуратури задоволено, а безпідставне використання більше 4 мільйонів гривень попереджено.

Крім того, під час розгляду зазначеної справи судом виявлено факт підроблення службовими особами Новосільської сільської ради рішення сесії, яке стало підставою для незаконної реєстрації у жовтні 2016 року права власності на приміщення будинку культури, у якому планувалось проведення капітального ремонту.

Шепетівською місцевою прокуратурою відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Досудове розслідування доручено слідчому відділу Ізяславського відділення поліції Славутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.

На цей час проводиться комплекс слідчих дій з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення.

Інформація прокуратури Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко